
Składniki
2 sztuki
8 sztuk
3 sztuki
1 sztuka
6 łyżek
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną pierś doprawiamy wg uznania i smażymy na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Kroimy sałatę, podsmażonego kurczaka ściągamy z patelni. Wszytko wrzucamy do jednej miski. Łączymy z kukurydzą, majonezem i przyprawami. Odstawiamy by się przegryzło. ( można połączyć też do tego cebulę, fasolę)
Krok 3
Makaron z zupek gotujemy wg przepisu.
Krok 4
Odcedzony makaron łaczymy z pozostałymi składnikami i mieszamy.
Krok 5
Doprawiamy i gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej