
Składniki
3 sztuki
3 szczypty
1 sztuka
6 łyżek
8 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną pierś doprawiamy wg uznania i smażymy na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Kroimy sałatę, podsmażonego kurczaka ściągamy z patelni. Wszytko wrzucamy do jednej miski. Łączymy z kukurydzą, majonezem i przyprawami. Odstawiamy by się przegryzło. ( można połączyć też do tego cebulę, fasolę)
Krok 3
Makaron z zupek gotujemy wg przepisu.
Krok 4
Odcedzony makaron łaczymy z pozostałymi składnikami i mieszamy.
Krok 5
Doprawiamy i gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej