Sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem

Autor: dajana

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 szczypty

1 sztuka

6 łyżek

8 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną pierś doprawiamy wg uznania i smażymy na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Kroimy sałatę, podsmażonego kurczaka ściągamy z patelni. Wszytko wrzucamy do jednej miski. Łączymy z kukurydzą, majonezem i przyprawami. Odstawiamy by się przegryzło. ( można połączyć też do tego cebulę, fasolę)

Krok 3

Makaron z zupek gotujemy wg przepisu.

Krok 4

Odcedzony makaron łaczymy z pozostałymi składnikami i mieszamy.

Krok 5

Doprawiamy i gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej