
Składniki
3 sztuki
3 szczypty
1 sztuka
6 łyżek
8 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną pierś doprawiamy wg uznania i smażymy na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Kroimy sałatę, podsmażonego kurczaka ściągamy z patelni. Wszytko wrzucamy do jednej miski. Łączymy z kukurydzą, majonezem i przyprawami. Odstawiamy by się przegryzło. ( można połączyć też do tego cebulę, fasolę)
Krok 3
Makaron z zupek gotujemy wg przepisu.
Krok 4
Odcedzony makaron łaczymy z pozostałymi składnikami i mieszamy.
Krok 5
Doprawiamy i gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej