
Składniki
3 sztuki
3 szczypty
1 sztuka
6 łyżek
8 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną pierś doprawiamy wg uznania i smażymy na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Kroimy sałatę, podsmażonego kurczaka ściągamy z patelni. Wszytko wrzucamy do jednej miski. Łączymy z kukurydzą, majonezem i przyprawami. Odstawiamy by się przegryzło. ( można połączyć też do tego cebulę, fasolę)
Krok 3
Makaron z zupek gotujemy wg przepisu.
Krok 4
Odcedzony makaron łaczymy z pozostałymi składnikami i mieszamy.
Krok 5
Doprawiamy i gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej