
Składniki
250 gramów
1 sztuka
200 gramów
3 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę wymieszaj z łyżką sosu sojowego. Następnie mięso usmaż tak, by powstała masa o grudkowatej konsystencji. Wyjmij je i odsącz.

Krok 2
W garnku w litrze wody z dodatkiem bulionetki Knorr ugotuj makaron. Następnie odcedź go zachowując około 2 łyżek bulionu.

Krok 3
Na pozostałym oleju smaż przez pół minuty czosnek, imbir oraz cebule dymki. Dodaj pastę sezamową, resztę sosu sojowego. Gotuj przez 4 minuty. Dodaj mięso.

Krok 4
Makaron wraz z 2 łyżkami bulionu dodaj do sosu. Zagotuj i wykładaj na talerz.

Krok 5
Na suchej patelni upraż pieprz seczuański i rozdrobnij go. Potrawę podawaj posypaną przygotowanym wcześniej pieprzem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron po seczuańsku
Wieprzowinę wymieszaj z łyżką sosu sojowego. Następnie mięso usmaż tak, by powstała masa o grudkowatej konsystencji. Wyjmij je i odsącz.