Makaron po seczuańsku - z wieprzowiną: smażony | Przepisy.pl pixel

Makaron po seczuańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

200 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę wymieszaj z łyżką sosu sojowego. Następnie mięso usmaż tak, by powstała masa o grudkowatej konsystencji. Wyjmij je i odsącz.

Makaron po seczuańsku - Krok 1

Krok 2

W garnku w litrze wody z dodatkiem bulionetki Knorr ugotuj makaron. Następnie odcedź go zachowując około 2 łyżek bulionu.

Makaron po seczuańsku - Krok 2

Krok 3

Na pozostałym oleju smaż przez pół minuty czosnek, imbir oraz cebule dymki. Dodaj pastę sezamową, resztę sosu sojowego. Gotuj przez 4 minuty. Dodaj mięso.

Makaron po seczuańsku - Krok 3

Krok 4

Makaron wraz z 2 łyżkami bulionu dodaj do sosu. Zagotuj i wykładaj na talerz.

Makaron po seczuańsku - Krok 4

Krok 5

Na suchej patelni upraż pieprz seczuański i rozdrobnij go. Potrawę podawaj posypaną przygotowanym wcześniej pieprzem.

Makaron po seczuańsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron po seczuańskuMakaron po seczuańsku

Wieprzowinę wymieszaj z łyżką sosu sojowego. Następnie mięso usmaż tak, by powstała masa o grudkowatej konsystencji. Wyjmij je i odsącz.