
Składniki
300 gramów
150 gramów
3 sztuki
300 mililitrów
100 gramów
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj spaghetti al dente.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni do czasu aż się zarumieni.
Krok 3
Jajka zmiksuj blenderem ze śmietaną, serem i mini kostkami Knorr.
Krok 4
Ugotowany makaron odcedź i nie hartując go zimną wodą wrzuć z powrotem do pustego garnka, dodaj sos wraz z boczkiem i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti carbonara
Wariantów spaghetti jest wiele, do tych najpopularniejszych należy zaś carbonara. Jest to potrawa pochodząca z Włoch – makaron z sosem, który przyrządza się na bazie jajek. Lubiana ze względu na swój charakterystyczny smak, którego nadaje jej dodatek boczku. W oryginalnej, włoskiej wersji tego dania, nie używa się śmietany, tu jednak się ją wykorzystuje, aby sos był jeszcze bardziej kremowy. Ważny jest też sam sposób przygotowania makaronu – pamiętaj, że najsmaczniejszy będzie taki, który ugotujesz al dente – czyli na półtwardo. Gotowe danie będzie się dobrze prezentowało na talerzu, jeśli przyozdobisz je natką pietruszki lub listkiem bazylii. Pasować będzie do niego czerwone, półwytrawne (lub wytrawne) wino. Potrawa świetnie sprawdzi się na rodzinny obiad albo na spotkanie z przyjaciółmi. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.


































