
Składniki
500 gramów
500 gramów
1 opakowanie
400 gramów
80 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, czosnek i chili posiekaj. Kapary odcedź z zalewy.

Krok 2
Mięso mielone podsmaż z warzywami, aż będzie rumiane. Makaron ugotuj.

Krok 3
Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.

Krok 4
Dodaj Fix Knorr, kapary oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Makaron polej sosem i podawaj. Gotowe danie skrop dodatkowo oliwą z oliwek.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti Bolognese po sycylijsku
Południowe Włochy słyną z najlepszego makaronu na świcie. Ich pełna oliwek, ostrych papryczek peperoncino i pomidorów prosta kuchnia, zachwyca świeżością składników i eksplozją smaków. Zainspiruj się nią, gotując w swoim domu. Jeśli jesteś miłośnikiem kuchni włoskiej to na pewno zasmakuje ci przepis na spaghetti Bolognese po sycylijsku. Zacznij od podsmażenia cebuli, czosnku i czerwonych papryczek chili (usuń z nich pestki, a będą mniej pikantne), a później dodaj do nich mięso mielone i pomidory z puszki. Dolej wodę i dosyp przyprawę Knorr, a następnie wrzuć kapary, które nadadzą daniu wytrawnego smaku, sprawdzą się tu też rozmaite oliwki. Ten sos będzie doskonale smakował ze sprężystym makaronem. Wybierz swój ulubiony, ugotuj go al dente i polej pysznym sosem. Na koniec skrop danie oliwą z oliwek. Możesz również posypać je startym serem i udekorować świeżymi, pachnącymi ziołami.