
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
500 gramów
700 gramów
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, jabłko obierz i zetrzyj na tarce, a z cytryny zetrzyj skórkę.
Krok 2
Do mięsa mielonego dodaj czosnek, natkę pietruszki, jabłko, wyciśniętą bułkę, skórkę z cytryny i jajka. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 3
Dokładnie wyrób, po czym formuj pulpety i smaż na gorącym oleju.
Krok 4
Po usmażeniu włóż do sosu pomidorowego i gotuj około 20 minut.
Krok 5
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i posyp pietruszką. Podawaj z pulpetami i sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej