
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
500 gramów
700 gramów
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, jabłko obierz i zetrzyj na tarce, a z cytryny zetrzyj skórkę.
Krok 2
Do mięsa mielonego dodaj czosnek, natkę pietruszki, jabłko, wyciśniętą bułkę, skórkę z cytryny i jajka. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 3
Dokładnie wyrób, po czym formuj pulpety i smaż na gorącym oleju.
Krok 4
Po usmażeniu włóż do sosu pomidorowego i gotuj około 20 minut.
Krok 5
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i posyp pietruszką. Podawaj z pulpetami i sosem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej