Spaghetti z pulpetami z mięsa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pulpetami z mięsa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

500 gramów

700 gramów

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, jabłko obierz i zetrzyj na tarce, a z cytryny zetrzyj skórkę.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodaj czosnek, natkę pietruszki, jabłko, wyciśniętą bułkę, skórkę z cytryny i jajka. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 3

Dokładnie wyrób, po czym formuj pulpety i smaż na gorącym oleju.

Krok 4

Po usmażeniu włóż do sosu pomidorowego i gotuj około 20 minut.

Krok 5

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i posyp pietruszką. Podawaj z pulpetami i sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej