Spaghetti z pulpetami z mięsa

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

500 gramów

700 gramów

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, jabłko obierz i zetrzyj na tarce, a z cytryny zetrzyj skórkę.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodaj czosnek, natkę pietruszki, jabłko, wyciśniętą bułkę, skórkę z cytryny i jajka. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 3

Dokładnie wyrób, po czym formuj pulpety i smaż na gorącym oleju.

Krok 4

Po usmażeniu włóż do sosu pomidorowego i gotuj około 20 minut.

Krok 5

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i posyp pietruszką. Podawaj z pulpetami i sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pulpetami z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej