
Składniki
1 szczypta
2 szczypty
30 gramów
500 gramów
4 sztuki
15 gramów
0.5 opakowania
1 opakowanie
35 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Listki bazylii umyć i dobrze wysuszyć. Obraż 1 ząbek czosnku.Wszystkie składniki (oprócz oliwy) zmiksować blenderem lub utrzeć dobrze w moździerzu. Dalej miksując, wlewać cienkim strumieniem oliwę.Doprawić.
Krok 2
Makaron gotujemy al dente
Krok 3
Na oliwie lekko podsmażamy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodajemy krewetki i smażymy aż się lekko zrumienią.
Krok 4
Do ugotowanego makaronu dodajemy pesto ( wg uznania - ja lubię delikatny posmak pesto) Mieszamy dokładnie aż sos dokładnie oblepi makaron.Wykładamy na talerze i dodajemy krewetki!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej