Spaghetti z pesto i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pesto i krewetkami

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szczypty

30 gramów

500 gramów

4 sztuki

15 gramów

0.5 opakowania

1 opakowanie

35 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Listki bazylii umyć i dobrze wysuszyć. Obraż 1 ząbek czosnku.Wszystkie składniki (oprócz oliwy) zmiksować blenderem lub utrzeć dobrze w moździerzu. Dalej miksując, wlewać cienkim strumieniem oliwę.Doprawić.

Krok 2

Makaron gotujemy al dente

Krok 3

Na oliwie lekko podsmażamy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodajemy krewetki i smażymy aż się lekko zrumienią.

Krok 4

Do ugotowanego makaronu dodajemy pesto ( wg uznania - ja lubię delikatny posmak pesto) Mieszamy dokładnie aż sos dokładnie oblepi makaron.Wykładamy na talerze i dodajemy krewetki!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej