Spaghetti z pesto i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pesto i krewetkami

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

500 gramów

4 sztuki

1 opakowanie

15 gramów

30 gramów

35 mililitrów

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Listki bazylii umyć i dobrze wysuszyć. Obraż 1 ząbek czosnku.Wszystkie składniki (oprócz oliwy) zmiksować blenderem lub utrzeć dobrze w moździerzu. Dalej miksując, wlewać cienkim strumieniem oliwę.Doprawić.

Krok 2

Makaron gotujemy al dente

Krok 3

Na oliwie lekko podsmażamy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodajemy krewetki i smażymy aż się lekko zrumienią.

Krok 4

Do ugotowanego makaronu dodajemy pesto ( wg uznania - ja lubię delikatny posmak pesto) Mieszamy dokładnie aż sos dokładnie oblepi makaron.Wykładamy na talerze i dodajemy krewetki!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej