Spaghetti z pesto i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pesto i krewetkami

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szczypty

30 gramów

500 gramów

4 sztuki

15 gramów

0.5 opakowania

1 opakowanie

35 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Listki bazylii umyć i dobrze wysuszyć. Obraż 1 ząbek czosnku.Wszystkie składniki (oprócz oliwy) zmiksować blenderem lub utrzeć dobrze w moździerzu. Dalej miksując, wlewać cienkim strumieniem oliwę.Doprawić.

Krok 2

Makaron gotujemy al dente

Krok 3

Na oliwie lekko podsmażamy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodajemy krewetki i smażymy aż się lekko zrumienią.

Krok 4

Do ugotowanego makaronu dodajemy pesto ( wg uznania - ja lubię delikatny posmak pesto) Mieszamy dokładnie aż sos dokładnie oblepi makaron.Wykładamy na talerze i dodajemy krewetki!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej