Spaghetti z pesto i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pesto i krewetkami

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szczypty

30 gramów

500 gramów

4 sztuki

15 gramów

0.5 opakowania

1 opakowanie

35 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Listki bazylii umyć i dobrze wysuszyć. Obraż 1 ząbek czosnku.Wszystkie składniki (oprócz oliwy) zmiksować blenderem lub utrzeć dobrze w moździerzu. Dalej miksując, wlewać cienkim strumieniem oliwę.Doprawić.

Krok 2

Makaron gotujemy al dente

Krok 3

Na oliwie lekko podsmażamy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodajemy krewetki i smażymy aż się lekko zrumienią.

Krok 4

Do ugotowanego makaronu dodajemy pesto ( wg uznania - ja lubię delikatny posmak pesto) Mieszamy dokładnie aż sos dokładnie oblepi makaron.Wykładamy na talerze i dodajemy krewetki!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pesto i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza di Diabolo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej