Spaghetti ze szpinakiem i grana padano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti ze szpinakiem i grana padano

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

- Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy, przykrywamy, by pozostał ciepły.

Krok 2

- Szpinak wkładamy do garnka, dusimy kilka minut, a gdy woda odparuje dodajemy kolejno: plasterki czosnku, sól, pieprz i galkę. Kolejne kilka minut dusimy, po tym czasie szpinak jest gotowy. Doprawiamy mini kostką czosnkową i mieszamy.

Krok 3

- Makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy delikatnie i starannie, aby pasta była w pełni oblepiona szpinakiem. - Podajemy w miskach i posypujemy serem. Buon appetito!

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej