Składniki
200 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
100 gramów
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
- Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy, przykrywamy, by pozostał ciepły.
Krok 2
- Szpinak wkładamy do garnka, dusimy kilka minut, a gdy woda odparuje dodajemy kolejno: plasterki czosnku, sól, pieprz i galkę. Kolejne kilka minut dusimy, po tym czasie szpinak jest gotowy. Doprawiamy mini kostką czosnkową i mieszamy.
Krok 3
- Makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy delikatnie i starannie, aby pasta była w pełni oblepiona szpinakiem. - Podajemy w miskach i posypujemy serem. Buon appetito!
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej