Spaghetti ze szpinakiem i grana padano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti ze szpinakiem i grana padano

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

100 gramów

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

- Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy, przykrywamy, by pozostał ciepły.

Krok 2

- Szpinak wkładamy do garnka, dusimy kilka minut, a gdy woda odparuje dodajemy kolejno: plasterki czosnku, sól, pieprz i galkę. Kolejne kilka minut dusimy, po tym czasie szpinak jest gotowy. Doprawiamy mini kostką czosnkową i mieszamy.

Krok 3

- Makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy delikatnie i starannie, aby pasta była w pełni oblepiona szpinakiem. - Podajemy w miskach i posypujemy serem. Buon appetito!

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej