
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
150 mililitrów
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj odsączonego tuńczyka.
Krok 4
Całość zalej Fixem Knorr, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 3 minuty.
Krok 5
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i nałóż na talerze. Posyp startym serem i udekoruj listkami ziół.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fettuccine carbonara z tuńczykiem
Sos carbonara przyrządza się na bazie śmietany, startego parmezanu oraz wędzonego boczku, który w wersji z tego przepisu zastąpiony został tuńczykiem. Przygotowany w ten sposób makaron to danie w sam raz na szybki obiad lub kolację. Z sosem najlepiej będzie smakował makaron typu fettuccine – płaskie, szerokie wstążki z dodatkiem jajka. Ugotuj go do miękkości w wodzie z dodatkiem oliwy i odcedź. Bazą do wykonania sosu będzie błyskawiczny produkt do spaghetti carbonara, który wystarczy tylko połączyć z wodą i kwaśną śmietaną. Drobno pokrojoną cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej patelni i dodaj odsączonego z zalewy tuńczyka. Całość zalej sosem i zagotuj, aby zgęstniał, po czym wymieszaj go z makaronem. Na koniec warto wsypać do fettuccine carbonara garść posiekanej natki pietruszki. Danie serwuj na ciepło, bezpośrednio po przyrządzeniu, posypane obficie startym parmezanem i udekorowane świeżymi ziołami. Przygotuj kulinarny klasyk w nowej odsłonie z naszym przepisem na fettuccine carbonara z tuńczykiem.