Makaron z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z grzybami

All funghi di bosco

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

839 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

180 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

10 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Posiekaj czosnek, cebulę i grzyby pokrój w kostkę.

Makaron z grzybami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj grzyby, całość smaż chwilę

Makaron z grzybami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Zalej nim produkty na patelni. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Makaron z grzybami - Krok 3

Krok 4

Dodaj makaron i posiekany tymianek. Całość dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem. W tym przepisie suszone grzyby możesz dowolnie zastąpić mrożonymi. Trzeba je tylko wcześniej rozmrozić.

Makaron z grzybami - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Ewa Socha

    Ewa Socha , 16.10.2016

    Tylko szkoda że tego zapachu Nie można poczuć na internecie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rufin Orłowski

    Rufin Orłowski , 09.10.2016

    Ja lubię grzyby smażone na smalcu+ pieprz i ciut soli.Mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Jablonska

    Ewelina Jablonska , 08.10.2016

    tagliatelle z grzybkami i orzechami wloskimi w smietanie...polecam rowniez...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z grzybamiMakaron z grzybami

Makaron z grzybami leśnymi, all funghi di bosco, to dobry sposób na proste, a jednocześnie wykwintne i przykuwające wzrok danie. Do jego przygotowania użyj tagliatelle, które dobrze połączy się z gęstymi sosami, lub popularne spaghetti. Wybrany makaron ugotuj al dente, czyli na półtwardo. Użyj co najmniej litra wody na każde 100 gramów suchego produktu. Grzyby do sosu powinny zostać wcześniej namoczone – nie wylewaj wody, bowiem znajduje się w niej mnóstwo smaku i aromatu. Wykorzystasz ją do przygotowania wyrazistej zupy grzybowej lub dodasz do sosu, jeśli okaże się zbyt gęsty. Dodatek do makaronu przygotuj na bazie śmietany o 18% zawartości tłuszczu wymieszanej z produktem marki Knorr. Wyrazistości doda mu podsmażony na oliwie czosnek. Gotowe danie udekoruj posiekanymi gałązkami świeżego tymianku lub natką pietruszki. Dobrze skomponuje się z nim także starty na drobnych oczkach tarki parmezan lub inny długodojrzewający ser, np. cheddar lub bursztyn. Wierzymy, że gotowanie z naszymi przepisami dostarczy Ci mnóstwa radosnych chwil.