Makaron z grzybami

All funghi di bosco

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

830 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

183 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

180 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

10 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Posiekaj czosnek, cebulę i grzyby pokrój w kostkę.

Makaron z grzybami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj grzyby, całość smaż chwilę

Makaron z grzybami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Zalej nim produkty na patelni. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Makaron z grzybami - Krok 3

Krok 4

Dodaj makaron i posiekany tymianek. Całość dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem. W tym przepisie suszone grzyby możesz dowolnie zastąpić mrożonymi. Trzeba je tylko wcześniej rozmrozić.

Makaron z grzybami - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Ewa Socha

    Ewa Socha

    Tylko szkoda że tego zapachu Nie można poczuć na internecie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rufin Orłowski

    Rufin Orłowski

    Ja lubię grzyby smażone na smalcu+ pieprz i ciut soli.Mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Jablonska

    Ewelina Jablonska

    tagliatelle z grzybkami i orzechami wloskimi w smietanie...polecam rowniez...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z grzybamiMakaron z grzybami

Makaron z grzybami leśnymi, all funghi di bosco, to dobry sposób na proste, a jednocześnie wykwintne i przykuwające wzrok danie. Do jego przygotowania użyj tagliatelle, które dobrze połączy się z gęstymi sosami, lub popularne spaghetti. Wybrany makaron ugotuj al dente, czyli na półtwardo. Użyj co najmniej litra wody na każde 100 gramów suchego produktu. Grzyby do sosu powinny zostać wcześniej namoczone – nie wylewaj wody, bowiem znajduje się w niej mnóstwo smaku i aromatu. Wykorzystasz ją do przygotowania wyrazistej zupy grzybowej lub dodasz do sosu, jeśli okaże się zbyt gęsty. Dodatek do makaronu przygotuj na bazie śmietany o 18% zawartości tłuszczu wymieszanej z produktem marki Knorr. Wyrazistości doda mu podsmażony na oliwie czosnek. Gotowe danie udekoruj posiekanymi gałązkami świeżego tymianku lub natką pietruszki. Dobrze skomponuje się z nim także starty na drobnych oczkach tarki parmezan lub inny długodojrzewający ser, np. cheddar lub bursztyn. Wierzymy, że gotowanie z naszymi przepisami dostarczy Ci mnóstwa radosnych chwil.