Makaron z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z grzybami

All funghi di bosco

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
851 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

293 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

180 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

10 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Posiekaj czosnek, cebulę i grzyby pokrój w kostkę.

Makaron z grzybami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj grzyby, całość smaż chwilę

Makaron z grzybami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Zalej nim produkty na patelni. Chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Makaron z grzybami - Krok 3

Krok 4

Dodaj makaron i posiekany tymianek. Całość dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem. W tym przepisie suszone grzyby możesz dowolnie zastąpić mrożonymi. Trzeba je tylko wcześniej rozmrozić.

Makaron z grzybami - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Ewa Socha

    Ewa Socha , 16.10.2016

    Tylko szkoda że tego zapachu Nie można poczuć na internecie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rufin Orłowski

    Rufin Orłowski , 09.10.2016

    Ja lubię grzyby smażone na smalcu+ pieprz i ciut soli.Mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Jablonska

    Ewelina Jablonska , 08.10.2016

    tagliatelle z grzybkami i orzechami wloskimi w smietanie...polecam rowniez...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto na łazanki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z grzybamiMakaron z grzybami

Makaron z grzybami leśnymi, all funghi di bosco, to dobry sposób na proste, a jednocześnie wykwintne i przykuwające wzrok danie. Do jego przygotowania użyj tagliatelle, które dobrze połączy się z gęstymi sosami, lub popularne spaghetti. Wybrany makaron ugotuj al dente, czyli na półtwardo. Użyj co najmniej litra wody na każde 100 gramów suchego produktu. Grzyby do sosu powinny zostać wcześniej namoczone – nie wylewaj wody, bowiem znajduje się w niej mnóstwo smaku i aromatu. Wykorzystasz ją do przygotowania wyrazistej zupy grzybowej lub dodasz do sosu, jeśli okaże się zbyt gęsty. Dodatek do makaronu przygotuj na bazie śmietany o 18% zawartości tłuszczu wymieszanej z produktem marki Knorr. Wyrazistości doda mu podsmażony na oliwie czosnek. Gotowe danie udekoruj posiekanymi gałązkami świeżego tymianku lub natką pietruszki. Dobrze skomponuje się z nim także starty na drobnych oczkach tarki parmezan lub inny długodojrzewający ser, np. cheddar lub bursztyn. Wierzymy, że gotowanie z naszymi przepisami dostarczy Ci mnóstwa radosnych chwil.