Sałatka z zupek chińskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zupek chińskich

Autor: Paweł Tkaczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski włożyć sam rozkruszony makaron z zupek chińskich bez przypraw i zalać taką ilością wrzątku, aby wchłonął wodę i napęczniał.

Krok 2

Do osobnej miski wrzucić kukurydzę, fasolę, pokrojoną paprykę, pokrojonego pora, ostudzony makaron (oczywiście bez wody). Dosypać same sypkie przyprawy z z zupek (bez olejków), jeden duży majonez.

Krok 3

Wszystko wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zupek chińskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej