Surówka z czerwonej kapusty z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z czerwonej kapusty z porem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
376 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

520 osób wydrukowało

Pobierz pdf

672 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkuj kapustę w drobne paski, cebulę drobno pokrój w piórka, białą część pora przekrój na pół wzdłuż i pokrój w drobne piórka.

Surówka z czerwonej kapusty z porem  - Krok 1

Krok 2

Jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Surówka z czerwonej kapusty z porem  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 oliwy. Połącz ze sobą wszystkie składniki. Podawaj z pieczonym drobiem.

Surówka z czerwonej kapusty z porem  - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 22.07.2019

    Łatwe i szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Kowalik

    Grzegorz Kowalik , 13.02.2018

    świetna!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty z porem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty z porem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty z porem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty z porem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty z porem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty z porem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty z porem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czerwonej kapusty z porem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z czerwonej kapusty z porem Surówka z czerwonej kapusty z porem

Czerwona kapusta, zwana na Śląsku modrą, uwodzi kolorem i smakiem. Nie jest jednak zbytnio doceniana. Najczęściej jest składnikiem prostych surówek. Można podawać ją również zasmażaną. Idealnie komponuje się z mięsem, np. roladą wieprzową i kluskami śląskimi, lub rybą i ziemniakami. Szczególnie dobrze smakować będzie z kwaśnymi i soczystymi owocami, czyli chociażby z jabłkiem, ale także z rodzynkami, suszonymi śliwkami czy ananasem. Taka surówka jest bardzo prosta do przygotowania a wygląda bardzo efektownie. Jest niezwykle chrupiąca i smaczna. By ją zrobić wystarczy poszatkować warzywa, czyli kapustę i białą część pora i połączyć je z utartym jabłkiem. Taka surówka wymaga prostego, ale aromatycznego dressingu – takiego jak Sos sałatkowy włoski Knorr, który łączy w sobie zioła i przyprawy idealnie podkreślające smak surówki.