Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

430 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

517 osób wydrukowało

Pobierz pdf

593 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty pozbądź się wierzchnich liści, przekrój ją wzdłuż i pokrój w paski.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 2

Krok 3

Do kapusty pekińskiej dodaj odsączoną kukurydzę, cebulę i szczypiorek.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 4

Krok 5

Podawaj surówkę wymieszaną z sosem Knorr. Możesz dodać grzanki.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Chrupiąca kapusta pekińska jest smaczną bazą wielu surówek. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, w jaki sposób możesz ją połączyć z kukurydzą, szczypiorkiem oraz majonezowym dressingiem. Zacznij od przygotowania kapusty – obierz ją z wierzchnich liści, przetnij wzdłuż i poszatkuj na wąskie paski. Czerwoną cebulę pokrój w niewielką kostkę, a szczypiorek drobno posiekaj. Smak surówki wzbogaci odpowiednio przyrządzony dressing. Błyskawiczny sos sałatkowy Cezara wymieszaj z majonezem oraz startym żółtym serem, np. cheddarem lub ementalerem, które wyróżniają się wyrazistszym smakiem. Surówkę polej dressingiem i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem warto przez chwilę schłodzić ją w lodówce. Serwuj z dodatkiem gotowych lub samodzielnie przygotowanych grzanek. Surówka może stanowić samodzielne danie, a także być dodatkiem do innych potraw, na przykład pieczonego kurczaka, kotletów lub burgerów. Przygotuj smaczną surówkę z kapusty pekińskiej z kukurydzą na podstawie naszego sprawdzonego przepisu.