Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

494 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

576 osób wydrukowało

Pobierz pdf

670 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty pozbądź się wierzchnich liści, przekrój ją wzdłuż i pokrój w paski.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 2

Krok 3

Do kapusty pekińskiej dodaj odsączoną kukurydzę, cebulę i szczypiorek.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 4

Krok 5

Podawaj surówkę wymieszaną z sosem Knorr. Możesz dodać grzanki.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Teresa Paciorek

    Teresa Paciorek , 03.11.2021

    super prosta i bardzo dobra

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Chrupiąca kapusta pekińska jest smaczną bazą wielu surówek. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, w jaki sposób możesz ją połączyć z kukurydzą, szczypiorkiem oraz majonezowym dressingiem. Zacznij od przygotowania kapusty – obierz ją z wierzchnich liści, przetnij wzdłuż i poszatkuj na wąskie paski. Czerwoną cebulę pokrój w niewielką kostkę, a szczypiorek drobno posiekaj. Smak surówki wzbogaci odpowiednio przyrządzony dressing. Błyskawiczny sos sałatkowy Cezara wymieszaj z majonezem oraz startym żółtym serem, np. cheddarem lub ementalerem, które wyróżniają się wyrazistszym smakiem. Surówkę polej dressingiem i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem warto przez chwilę schłodzić ją w lodówce. Serwuj z dodatkiem gotowych lub samodzielnie przygotowanych grzanek. Surówka może stanowić samodzielne danie, a także być dodatkiem do innych potraw, na przykład pieczonego kurczaka, kotletów lub burgerów. Przygotuj smaczną surówkę z kapusty pekińskiej z kukurydzą na podstawie naszego sprawdzonego przepisu.