Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

533 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

645 osób wydrukowało

Pobierz pdf

796 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty pozbądź się wierzchnich liści, przekrój ją wzdłuż i pokrój w paski.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 2

Krok 3

Do kapusty pekińskiej dodaj odsączoną kukurydzę, cebulę i szczypiorek.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 4

Krok 5

Podawaj surówkę wymieszaną z sosem Knorr. Możesz dodać grzanki.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Teresa Paciorek

    Teresa Paciorek , 03.11.2021

    super prosta i bardzo dobra

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Chrupiąca kapusta pekińska jest smaczną bazą wielu surówek. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, w jaki sposób możesz ją połączyć z kukurydzą, szczypiorkiem oraz majonezowym dressingiem. Brzmi interesująco? Przygotuj smaczną surówkę z kapusty pekińskiej z kukurydzą na podstawie naszego sprawdzonego przepisu.

Dla kogo?

Wielbicieli warzyw nie będzie trzeba długo zachęcać do wypróbowania tej surówki. Kapusta pekińska i kukurydza doskonale ze sobą współgrają. Jak się za to zabrać? Zacznij od przygotowania kapusty – obierz ją z wierzchnich liści, przetnij wzdłuż i poszatkuj na wąskie paski. Czerwoną cebulę pokrój w niewielką kostkę, a szczypiorek drobno posiekaj. 

Na jaką okazję?

Nie trzeba szukać szczególnego pretekstu do jej zrobienia. Całość zajmuje tylko kwadrans, więc surówkę z pekinki i kukurydzy zdążysz zrobić na szybko, tuż po powrocie z pracy czy po załatwieniu innych spraw poza domem.

Czy wiesz, że?

Smak surówki z kapusty pekińskiej i kukurydzy wzbogaci odpowiednio przyrządzony dressing. Błyskawiczny sos sałatkowy Cezar wymieszaj z majonezem oraz startym żółtym serem, np. cheddarem lub ementalerem, które wyróżniają się wyrazistszym smakiem. Surówkę polej dressingiem i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem warto przez chwilę schłodzić ją w lodówce. 

Dla urozmaicenia:

Surówkę z kapusty pekińskiej z kukurydzą serwuj z dodatkiem gotowych lub samodzielnie przygotowanych grzanek. Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą może stanowić samodzielne danie, a także być dodatkiem do innych potraw, na przykład pieczonego kurczaka, kotletów lub burgerów.