
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora posiekaj na drobne kawałeczki, paprykę pokrój w kostkę, jabłka w słupki, a orzechy zetrzyj na tarce.
Krok 2
Z wody, ketchupu, oleju i soku z cytryny przygotuj sos.
Krok 3
Natkę posiekaj i dodaj wraz z przyprawami do sosu.
Krok 4
Sałatkę polej sosem i wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej