Surówka z porów z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora posiekaj na drobne kawałeczki, paprykę pokrój w kostkę, jabłka w słupki, a orzechy zetrzyj na tarce.

Krok 2

Z wody, ketchupu, oleju i soku z cytryny przygotuj sos.

Krok 3

Natkę posiekaj i dodaj wraz z przyprawami do sosu.

Krok 4

Sałatkę polej sosem i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej