
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora posiekaj na drobne kawałeczki, paprykę pokrój w kostkę, jabłka w słupki, a orzechy zetrzyj na tarce.
Krok 2
Z wody, ketchupu, oleju i soku z cytryny przygotuj sos.
Krok 3
Natkę posiekaj i dodaj wraz z przyprawami do sosu.
Krok 4
Sałatkę polej sosem i wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej