Surówka z porów z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora posiekaj na drobne kawałeczki, paprykę pokrój w kostkę, jabłka w słupki, a orzechy zetrzyj na tarce.

Krok 2

Z wody, ketchupu, oleju i soku z cytryny przygotuj sos.

Krok 3

Natkę posiekaj i dodaj wraz z przyprawami do sosu.

Krok 4

Sałatkę polej sosem i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej