Surówka z porów z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora posiekaj na drobne kawałeczki, paprykę pokrój w kostkę, jabłka w słupki, a orzechy zetrzyj na tarce.

Krok 2

Z wody, ketchupu, oleju i soku z cytryny przygotuj sos.

Krok 3

Natkę posiekaj i dodaj wraz z przyprawami do sosu.

Krok 4

Sałatkę polej sosem i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej