
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora posiekaj na drobne kawałeczki, paprykę pokrój w kostkę, jabłka w słupki, a orzechy zetrzyj na tarce.
Krok 2
Z wody, ketchupu, oleju i soku z cytryny przygotuj sos.
Krok 3
Natkę posiekaj i dodaj wraz z przyprawami do sosu.
Krok 4
Sałatkę polej sosem i wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej