Surówka z ogórkiem szklarniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z ogórkiem szklarniowym

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

5

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1.5 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka szklarniowego umyć, osuszyć i pokroić w paski w skórce

Krok 2

Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski

Krok 3

Por opłukać i pokroić w półplasterki

Krok 4

Czosnek obrać i zmiażdżyć

Krok 5

Do miski przełożyć ogórka szklarniowego, czerwoną paprykę, por, czosnek i oliwę z oliwek

Krok 6

Dodać kilka kropel soku z cytryny, szczyptę soli, pieprzu, ostrej papryki w proszku i majeranku

Krok 7

Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej