Surówka z ogórkiem szklarniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z ogórkiem szklarniowym

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

6

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1.5 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka szklarniowego umyć, osuszyć i pokroić w paski w skórce

Krok 2

Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski

Krok 3

Por opłukać i pokroić w półplasterki

Krok 4

Czosnek obrać i zmiażdżyć

Krok 5

Do miski przełożyć ogórka szklarniowego, czerwoną paprykę, por, czosnek i oliwę z oliwek

Krok 6

Dodać kilka kropel soku z cytryny, szczyptę soli, pieprzu, ostrej papryki w proszku i majeranku

Krok 7

Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej