Surówka z ogórkiem szklarniowym

Autor: Michał Różycki

ratingratingratingratingrating

5

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1.5 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka szklarniowego umyć, osuszyć i pokroić w paski w skórce

Krok 2

Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski

Krok 3

Por opłukać i pokroić w półplasterki

Krok 4

Czosnek obrać i zmiażdżyć

Krok 5

Do miski przełożyć ogórka szklarniowego, czerwoną paprykę, por, czosnek i oliwę z oliwek

Krok 6

Dodać kilka kropel soku z cytryny, szczyptę soli, pieprzu, ostrej papryki w proszku i majeranku

Krok 7

Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej