
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę bardzo drobno poszatkuj, a następnie posól i odstaw na 15 minut.
Krok 2
Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.
Krok 3
Połącz kapustę z pomidorami i cebulą.
Krok 4
Z majonezu, oleju, soli i pieprzu utrzyj sos i zalej nim surówkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej