Surówka z kapusty i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty i pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę bardzo drobno poszatkuj, a następnie posól i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 3

Połącz kapustę z pomidorami i cebulą.

Krok 4

Z majonezu, oleju, soli i pieprzu utrzyj sos i zalej nim surówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka fusilli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej