Surówka z kapusty i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty i pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę bardzo drobno poszatkuj, a następnie posól i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 3

Połącz kapustę z pomidorami i cebulą.

Krok 4

Z majonezu, oleju, soli i pieprzu utrzyj sos i zalej nim surówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej