Surówka z kapusty i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty i pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę bardzo drobno poszatkuj, a następnie posól i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 3

Połącz kapustę z pomidorami i cebulą.

Krok 4

Z majonezu, oleju, soli i pieprzu utrzyj sos i zalej nim surówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej