
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę bardzo drobno poszatkuj, a następnie posól i odstaw na 15 minut.
Krok 2
Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.
Krok 3
Połącz kapustę z pomidorami i cebulą.
Krok 4
Z majonezu, oleju, soli i pieprzu utrzyj sos i zalej nim surówkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej