Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę bardzo drobno poszatkuj, a następnie posól i odstaw na 15 minut.
Krok 2
Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.
Krok 3
Połącz kapustę z pomidorami i cebulą.
Krok 4
Z majonezu, oleju, soli i pieprzu utrzyj sos i zalej nim surówkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej