Surówka z kapusty i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty i pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę bardzo drobno poszatkuj, a następnie posól i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 3

Połącz kapustę z pomidorami i cebulą.

Krok 4

Z majonezu, oleju, soli i pieprzu utrzyj sos i zalej nim surówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zielone ciasto cytrynowe
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej