Surówka trójskładnikowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka trójskładnikowa

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyścić kapustę i por. Odrzucić zgrubiałe części. Umyć. Osuszyć . Pokroić w cienkie paseczki. Wyciąć z pomarańczy miąższ i usunąć pestki. Pokroić w kawałeczki i dodać do kapusty i pora. Posypać łyżeczką cukru i polać olejem. Ugnieść lekko by zmiękła. Odstawić na 10 minut. Potem doprawić Sosem sałatkowym francuskim posypując delikatnie po szczypcie - mieszając i próbując . Surówka ma być lekko kwaskowata .

Krok 2

Podawać bezpośrednio po zrobieniu bo inaczej za bardzo zmięknie. Przed podaniem posypać natka pietruszki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej