
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyścić kapustę i por. Odrzucić zgrubiałe części. Umyć. Osuszyć . Pokroić w cienkie paseczki. Wyciąć z pomarańczy miąższ i usunąć pestki. Pokroić w kawałeczki i dodać do kapusty i pora. Posypać łyżeczką cukru i polać olejem. Ugnieść lekko by zmiękła. Odstawić na 10 minut. Potem doprawić Sosem sałatkowym francuskim posypując delikatnie po szczypcie - mieszając i próbując . Surówka ma być lekko kwaskowata .
Krok 2
Podawać bezpośrednio po zrobieniu bo inaczej za bardzo zmięknie. Przed podaniem posypać natka pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































