Surówka trójskładnikowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka trójskładnikowa

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyścić kapustę i por. Odrzucić zgrubiałe części. Umyć. Osuszyć . Pokroić w cienkie paseczki. Wyciąć z pomarańczy miąższ i usunąć pestki. Pokroić w kawałeczki i dodać do kapusty i pora. Posypać łyżeczką cukru i polać olejem. Ugnieść lekko by zmiękła. Odstawić na 10 minut. Potem doprawić Sosem sałatkowym francuskim posypując delikatnie po szczypcie - mieszając i próbując . Surówka ma być lekko kwaskowata .

Krok 2

Podawać bezpośrednio po zrobieniu bo inaczej za bardzo zmięknie. Przed podaniem posypać natka pietruszki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej