Surówka trójskładnikowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka trójskładnikowa

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyścić kapustę i por. Odrzucić zgrubiałe części. Umyć. Osuszyć . Pokroić w cienkie paseczki. Wyciąć z pomarańczy miąższ i usunąć pestki. Pokroić w kawałeczki i dodać do kapusty i pora. Posypać łyżeczką cukru i polać olejem. Ugnieść lekko by zmiękła. Odstawić na 10 minut. Potem doprawić Sosem sałatkowym francuskim posypując delikatnie po szczypcie - mieszając i próbując . Surówka ma być lekko kwaskowata .

Krok 2

Podawać bezpośrednio po zrobieniu bo inaczej za bardzo zmięknie. Przed podaniem posypać natka pietruszki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej