Składniki
1 sztuka
0.25 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść i poszatkuj. Pomidory pokrój w kostkę.
Krok 2
Kapustę poszatkuj, cebulę posiekaj, korniszony pokrój w kostkę, a kurki pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, dodaj olej i koperek. Wymieszaj o dopraw sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem.
Krok 4
Wszystkie składniki połącz, zalej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej