Surówka z papryki i kurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z papryki i kurek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść i poszatkuj. Pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Kapustę poszatkuj, cebulę posiekaj, korniszony pokrój w kostkę, a kurki pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Czosnek zmiażdż, dodaj olej i koperek. Wymieszaj o dopraw sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz, zalej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej