Surówka z papryki i kurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z papryki i kurek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść i poszatkuj. Pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Kapustę poszatkuj, cebulę posiekaj, korniszony pokrój w kostkę, a kurki pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Czosnek zmiażdż, dodaj olej i koperek. Wymieszaj o dopraw sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz, zalej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z papryki i kurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej