
Składniki
1 sztuka
0.25 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść i poszatkuj. Pomidory pokrój w kostkę.
Krok 2
Kapustę poszatkuj, cebulę posiekaj, korniszony pokrój w kostkę, a kurki pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, dodaj olej i koperek. Wymieszaj o dopraw sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem.
Krok 4
Wszystkie składniki połącz, zalej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej