Składniki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę posiekaj i oprócz cukrem.
Krok 2
Marchewkę, pietruszkę, pieczarki i selera zetrzyj na tarce.
Krok 3
Jabłko pokrój w kostkę, pora i cebulę posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.
Krok 4
Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 5
Sałatkę polej olejem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej