Surówka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka jarzynowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj i oprócz cukrem.

Krok 2

Marchewkę, pietruszkę, pieczarki i selera zetrzyj na tarce.

Krok 3

Jabłko pokrój w kostkę, pora i cebulę posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.

Krok 4

Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 5

Sałatkę polej olejem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej