Surówka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka jarzynowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj i oprócz cukrem.

Krok 2

Marchewkę, pietruszkę, pieczarki i selera zetrzyj na tarce.

Krok 3

Jabłko pokrój w kostkę, pora i cebulę posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.

Krok 4

Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 5

Sałatkę polej olejem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej