
Składniki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę posiekaj i oprócz cukrem.
Krok 2
Marchewkę, pietruszkę, pieczarki i selera zetrzyj na tarce.
Krok 3
Jabłko pokrój w kostkę, pora i cebulę posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.
Krok 4
Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 5
Sałatkę polej olejem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej