
Składniki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę posiekaj i oprócz cukrem.
Krok 2
Marchewkę, pietruszkę, pieczarki i selera zetrzyj na tarce.
Krok 3
Jabłko pokrój w kostkę, pora i cebulę posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.
Krok 4
Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 5
Sałatkę polej olejem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej