
Składniki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę posiekaj i oprócz cukrem.
Krok 2
Marchewkę, pietruszkę, pieczarki i selera zetrzyj na tarce.
Krok 3
Jabłko pokrój w kostkę, pora i cebulę posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.
Krok 4
Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 5
Sałatkę polej olejem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej