
Składniki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę posiekaj i oprócz cukrem.
Krok 2
Marchewkę, pietruszkę, pieczarki i selera zetrzyj na tarce.
Krok 3
Jabłko pokrój w kostkę, pora i cebulę posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.
Krok 4
Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 5
Sałatkę polej olejem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























