Surówka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka jarzynowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj i oprócz cukrem.

Krok 2

Marchewkę, pietruszkę, pieczarki i selera zetrzyj na tarce.

Krok 3

Jabłko pokrój w kostkę, pora i cebulę posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.

Krok 4

Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 5

Sałatkę polej olejem, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej