Potrawka warzywna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

181

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

125 mililitrów

6 sztuk

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody i zagotuj.

Krok 2

Marchewkę i pora pokrój w talarki, paprykę posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry.

Krok 3

Warzywa wrzuć do bulionu. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i gotuj 20 minut.

Krok 4

Czosnek zmiażdż, kukurydzę odsącz. Składniki dodaj wraz z brukselką i koncentratem do bulionu. Gotuj 10 minut.

Krok 5

Dodaj śmietanę i serek topiony, przypraw i gotuj jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron Rigatoni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej