
Składniki
2 sztuki
3 ziarna
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
125 mililitrów
6 sztuk
1 szczypta
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostki Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody i zagotuj.
Krok 2
Marchewkę i pora pokrój w talarki, paprykę posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry.
Krok 3
Warzywa wrzuć do bulionu. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i gotuj 20 minut.
Krok 4
Czosnek zmiażdż, kukurydzę odsącz. Składniki dodaj wraz z brukselką i koncentratem do bulionu. Gotuj 10 minut.
Krok 5
Dodaj śmietanę i serek topiony, przypraw i gotuj jeszcze 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej