Potrawka warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka warzywna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

125 mililitrów

6 sztuk

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody i zagotuj.

Krok 2

Marchewkę i pora pokrój w talarki, paprykę posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry.

Krok 3

Warzywa wrzuć do bulionu. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i gotuj 20 minut.

Krok 4

Czosnek zmiażdż, kukurydzę odsącz. Składniki dodaj wraz z brukselką i koncentratem do bulionu. Gotuj 10 minut.

Krok 5

Dodaj śmietanę i serek topiony, przypraw i gotuj jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej