
Składniki
2 sztuki
3 ziarna
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
125 mililitrów
6 sztuk
1 szczypta
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostki Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody i zagotuj.
Krok 2
Marchewkę i pora pokrój w talarki, paprykę posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry.
Krok 3
Warzywa wrzuć do bulionu. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i gotuj 20 minut.
Krok 4
Czosnek zmiażdż, kukurydzę odsącz. Składniki dodaj wraz z brukselką i koncentratem do bulionu. Gotuj 10 minut.
Krok 5
Dodaj śmietanę i serek topiony, przypraw i gotuj jeszcze 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej