Potrawka warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka warzywna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

125 mililitrów

6 sztuk

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostki Rosół z kury Knorr rozpuść w szklance wody i zagotuj.

Krok 2

Marchewkę i pora pokrój w talarki, paprykę posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry.

Krok 3

Warzywa wrzuć do bulionu. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i gotuj 20 minut.

Krok 4

Czosnek zmiażdż, kukurydzę odsącz. Składniki dodaj wraz z brukselką i koncentratem do bulionu. Gotuj 10 minut.

Krok 5

Dodaj śmietanę i serek topiony, przypraw i gotuj jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej