Zapiekany warstwowy karczek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekany warstwowy karczek

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

9

29 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

4 sztuki

1 sztuka

4 plastry

100 mililitrów

4 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry karczku lekko roztłuc. Do miski wyspać marynatę, dodać olej wymieszać. Włożyć karczek, wymieszać, odstawić na noc do lodówki.

Krok 2

Piekarnik rozgrzać do 180st. na blachę położyć plastry karczku. na każdy plaster zetrzeć po pieczarce. Na to położyć po plastrze sera, łyżeczkę kopiastą majonezu, przykryć plastrem sera.

Krok 3

włożyć do piekarnika na 45 minut. Najpierw piec pod przykryciem z folli aluminiowej, potem zdjąć i dopiec z wierzch. Podałam z pieczonymi wiejskimi ziemniaczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej