Zapiekany warstwowy karczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany warstwowy karczek

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

9

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 plastry

4 sztuki

1 sztuka

4 plastry

100 mililitrów

4 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry karczku lekko roztłuc. Do miski wyspać marynatę, dodać olej wymieszać. Włożyć karczek, wymieszać, odstawić na noc do lodówki.

Krok 2

Piekarnik rozgrzać do 180st. na blachę położyć plastry karczku. na każdy plaster zetrzeć po pieczarce. Na to położyć po plastrze sera, łyżeczkę kopiastą majonezu, przykryć plastrem sera.

Krok 3

włożyć do piekarnika na 45 minut. Najpierw piec pod przykryciem z folli aluminiowej, potem zdjąć i dopiec z wierzch. Podałam z pieczonymi wiejskimi ziemniaczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej