
Składniki
4 plastry
4 sztuki
1 sztuka
4 plastry
100 mililitrów
4 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry karczku lekko roztłuc. Do miski wyspać marynatę, dodać olej wymieszać. Włożyć karczek, wymieszać, odstawić na noc do lodówki.
Krok 2
Piekarnik rozgrzać do 180st. na blachę położyć plastry karczku. na każdy plaster zetrzeć po pieczarce. Na to położyć po plastrze sera, łyżeczkę kopiastą majonezu, przykryć plastrem sera.
Krok 3
włożyć do piekarnika na 45 minut. Najpierw piec pod przykryciem z folli aluminiowej, potem zdjąć i dopiec z wierzch. Podałam z pieczonymi wiejskimi ziemniaczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej