
Składniki
4 plastry
4 sztuki
1 sztuka
4 plastry
100 mililitrów
4 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry karczku lekko roztłuc. Do miski wyspać marynatę, dodać olej wymieszać. Włożyć karczek, wymieszać, odstawić na noc do lodówki.
Krok 2
Piekarnik rozgrzać do 180st. na blachę położyć plastry karczku. na każdy plaster zetrzeć po pieczarce. Na to położyć po plastrze sera, łyżeczkę kopiastą majonezu, przykryć plastrem sera.
Krok 3
włożyć do piekarnika na 45 minut. Najpierw piec pod przykryciem z folli aluminiowej, potem zdjąć i dopiec z wierzch. Podałam z pieczonymi wiejskimi ziemniaczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































