Zapiekany warstwowy karczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany warstwowy karczek

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

9

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 plastry

4 sztuki

1 sztuka

4 plastry

100 mililitrów

4 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry karczku lekko roztłuc. Do miski wyspać marynatę, dodać olej wymieszać. Włożyć karczek, wymieszać, odstawić na noc do lodówki.

Krok 2

Piekarnik rozgrzać do 180st. na blachę położyć plastry karczku. na każdy plaster zetrzeć po pieczarce. Na to położyć po plastrze sera, łyżeczkę kopiastą majonezu, przykryć plastrem sera.

Krok 3

włożyć do piekarnika na 45 minut. Najpierw piec pod przykryciem z folli aluminiowej, potem zdjąć i dopiec z wierzch. Podałam z pieczonymi wiejskimi ziemniaczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany warstwowy karczek  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej