
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 kilogram
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w wodzie. Gdy rozmięknie odciśnij. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz. Do miski włóż mięso mielone, dodaj cebulę, przeciśnięty czosnek, odciśniętą bułkę i jajka.
Krok 2
Dopraw do smaku przyprawą Knorr i wyrób mięso ręką.
Krok 3
Tak przygotowane mięso podziel na trzy równe części. Do jednej części dodaj natkę pietruszki, do drugiej przeciśnięte przez praskę pozostałe ząbki czosnku a do trzeciej paprykę czerwoną i chilli.
Krok 4
Wszystkie masy dokładnie wymieszaj. Formuj małe kuleczki.
Krok 5
Przygotuj patyczki do szaszłyków. Na każdy nabijamy na przemian kotleciki.
Krok 6
Gotowe szaszłyki ułóż na dużej, wysmarowanej olejem, blaszce. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na najwyższą półkę. Piecz ok. 30 minut.
Krok 7
7. Sos śmietanowo-grzybowy Knorr rozgrzej w rondlu. Podawaj szaszłyki z sosem na boku.
Takie szaszłyki możesz również podawać z opiekanymi ziemniakami i ulubioną sałatką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej