
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie mięsa pokrój w dużą kostkę o boku 2-3 cm.

Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę o boku 2 cm, a cebulę na ćwiartki.

Krok 3
Nakłuwaj na patyczki szaszłykowe na przemian mięso wieprzowe, paprykę, kurczaka, cebulę i boczek.

Krok 4
Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.

Krok 5
Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż mięso będzie miękkie. Do przygotowania dania możesz również użyć samego mięsa wieprzowego.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z mięs mieszanych
Soczyste szaszłyki z warzyw i kilku rodzajów mięs zadowolą nawet najbardziej wybrednych smakoszy.



































