
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie mięsa pokrój w dużą kostkę o boku 2-3 cm.

Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę o boku 2 cm, a cebulę na ćwiartki.

Krok 3
Nakłuwaj na patyczki szaszłykowe na przemian mięso wieprzowe, paprykę, kurczaka, cebulę i boczek.

Krok 4
Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.

Krok 5
Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż mięso będzie miękkie. Do przygotowania dania możesz również użyć samego mięsa wieprzowego.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z mięs mieszanych
Soczyste szaszłyki z warzyw i kilku rodzajów mięs zadowolą nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

























