
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie mięsa pokrój w dużą kostkę o boku 2-3 cm.

Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę o boku 2 cm, a cebulę na ćwiartki.

Krok 3
Nakłuwaj na patyczki szaszłykowe na przemian mięso wieprzowe, paprykę, kurczaka, cebulę i boczek.

Krok 4
Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.

Krok 5
Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż mięso będzie miękkie. Do przygotowania dania możesz również użyć samego mięsa wieprzowego.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z mięs mieszanych
Soczyste szaszłyki z warzyw i kilku rodzajów mięs zadowolą nawet najbardziej wybrednych smakoszy.