PRZEPISY.PL

Szaszłyki z piersi indyka

  • 30
  • 8
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz
  • sól
  • ząbki czosnku2 szt
  • bazylia
  • sok z cytryny2 łyżki
  • szałwia
  • bagietka
  • filety z indyka300 g
  • wątróbka z indyka200 g
    • Krok 1

      Filety opłucz i osusz a następnie wraz z wątróbką pokrój na kawałki.
    • Krok 2

      Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej kawałki indyka i wątróbki.
    • Krok 3

      Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.
    • Krok 4

      Nadziewaj na szpadki na przemian mięso, wątróbkę i kawałki bagietki. Piecz około 10 minut.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    37
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    2
    Łatwe
    257
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe
    19
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe