Szaszłyki z piersi indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z piersi indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

null

2 łyżki

null

null

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz i osusz a następnie wraz z wątróbką pokrój na kawałki.

Krok 2

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej kawałki indyka i wątróbki.

Krok 3

Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 4

Nadziewaj na szpadki na przemian mięso, wątróbkę i kawałki bagietki. Piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej