
Składniki
null
null
2 sztuki
null
2 łyżki
null
null
300 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz i osusz a następnie wraz z wątróbką pokrój na kawałki.
Krok 2
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej kawałki indyka i wątróbki.
Krok 3
Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.
Krok 4
Nadziewaj na szpadki na przemian mięso, wątróbkę i kawałki bagietki. Piecz około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej