Szaszłyki z piersi indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z piersi indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

null

2 łyżki

null

null

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz i osusz a następnie wraz z wątróbką pokrój na kawałki.

Krok 2

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej kawałki indyka i wątróbki.

Krok 3

Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 4

Nadziewaj na szpadki na przemian mięso, wątróbkę i kawałki bagietki. Piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej