Szaszłyki z indyka z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z indyka z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 centymetra, cebule w cząstki, a kiełbasę w grubsze plasterki.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj oliwę oraz przyprawę Knorr. Odstaw na co najmniej 20 minut.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 2

Krok 3

Następnie nabijaj na patyczki mięso przekładając je cebulą i kiełbasą.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 3

Krok 4

Szaszłyki grilluj po 5-6 minut z każdej strony. Podawaj samodzielnie lub ze świeżą sałatą.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z indyka z chorizo  Szaszłyki z indyka z chorizo

Hiszpański akcent w jednej z najpopularniejszych grillowanych przekąsek, to propozycja na dziś. Szaszłyki z indyka z kiełbasą chorizo to idealnie zbilansowanie smaków i aromatów. Lekko pikantne kiełbaski chorizo znakomicie uzupełniają się z łagodnym i jędrnym indykiem, a całość dopełnia pyszna, grillowana cebulka. Chorizo to typowa hiszpańska kiełbasa wytwarzana z wieprzowiny. Jest bardzo charakterystyczna i rozpoznawalna wśród innych hiszpańskich specjałów, ze względu na swój mocny zapach i ostry paprykowy posmak. Co ciekawe, w hiszpańskim slangu słowo chorizo oznacza tyle, co złodziej i możesz być pewna, że szaszłyki z dodatkiem tej pysznej kiełbasy skradną twoje serce. Wystarczy, że odpowiednio wcześniej zamarynujesz kawałki indyka, a następnie nabijesz je na patyczki, przekładając cząstkami cebuli i grubszymi plasterkami chorizo. Gotowe szaszłyki grilluj po 5-6 minut z każdej strony i podawaj z dipem jogurtowym lub pomidorową salsą.