Składniki
300 gramów
4 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 centymetra, cebule w cząstki, a kiełbasę w grubsze plasterki.
Krok 2
Do mięsa dodaj oliwę oraz przyprawę Knorr. Odstaw na co najmniej 20 minut.
Krok 3
Następnie nabijaj na patyczki mięso przekładając je cebulą i kiełbasą.
Krok 4
Szaszłyki grilluj po 5-6 minut z każdej strony. Podawaj samodzielnie lub ze świeżą sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z indyka z chorizo
Hiszpański akcent w jednej z najpopularniejszych grillowanych przekąsek, to propozycja na dziś. Szaszłyki z indyka z kiełbasą chorizo to idealnie zbilansowanie smaków i aromatów. Lekko pikantne kiełbaski chorizo znakomicie uzupełniają się z łagodnym i jędrnym indykiem, a całość dopełnia pyszna, grillowana cebulka. Chorizo to typowa hiszpańska kiełbasa wytwarzana z wieprzowiny. Jest bardzo charakterystyczna i rozpoznawalna wśród innych hiszpańskich specjałów, ze względu na swój mocny zapach i ostry paprykowy posmak. Co ciekawe, w hiszpańskim slangu słowo chorizo oznacza tyle, co złodziej i możesz być pewna, że szaszłyki z dodatkiem tej pysznej kiełbasy skradną twoje serce. Wystarczy, że odpowiednio wcześniej zamarynujesz kawałki indyka, a następnie nabijesz je na patyczki, przekładając cząstkami cebuli i grubszymi plasterkami chorizo. Gotowe szaszłyki grilluj po 5-6 minut z każdej strony i podawaj z dipem jogurtowym lub pomidorową salsą.