Szaszłyki z indyka z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z indyka z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 centymetra, cebule w cząstki, a kiełbasę w grubsze plasterki.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj oliwę oraz przyprawę Knorr. Odstaw na co najmniej 20 minut.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 2

Krok 3

Następnie nabijaj na patyczki mięso przekładając je cebulą i kiełbasą.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 3

Krok 4

Szaszłyki grilluj po 5-6 minut z każdej strony. Podawaj samodzielnie lub ze świeżą sałatą.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z indyka z chorizo  Szaszłyki z indyka z chorizo

Hiszpański akcent w jednej z najpopularniejszych grillowanych przekąsek, to propozycja na dziś. Szaszłyki z indyka z kiełbasą chorizo to idealnie zbilansowanie smaków i aromatów. Lekko pikantne kiełbaski chorizo znakomicie uzupełniają się z łagodnym i jędrnym indykiem, a całość dopełnia pyszna, grillowana cebulka. Chorizo to typowa hiszpańska kiełbasa wytwarzana z wieprzowiny. Jest bardzo charakterystyczna i rozpoznawalna wśród innych hiszpańskich specjałów, ze względu na swój mocny zapach i ostry paprykowy posmak. Co ciekawe, w hiszpańskim slangu słowo chorizo oznacza tyle, co złodziej i możesz być pewna, że szaszłyki z dodatkiem tej pysznej kiełbasy skradną twoje serce. Wystarczy, że odpowiednio wcześniej zamarynujesz kawałki indyka, a następnie nabijesz je na patyczki, przekładając cząstkami cebuli i grubszymi plasterkami chorizo. Gotowe szaszłyki grilluj po 5-6 minut z każdej strony i podawaj z dipem jogurtowym lub pomidorową salsą.