Szaszłyki z indyka z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z indyka z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 centymetra, cebule w cząstki, a kiełbasę w grubsze plasterki.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj oliwę oraz przyprawę Knorr. Odstaw na co najmniej 20 minut.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 2

Krok 3

Następnie nabijaj na patyczki mięso przekładając je cebulą i kiełbasą.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 3

Krok 4

Szaszłyki grilluj po 5-6 minut z każdej strony. Podawaj samodzielnie lub ze świeżą sałatą.

Szaszłyki z indyka z chorizo   - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z indyka z chorizo   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z indyka z chorizo  Szaszłyki z indyka z chorizo

Hiszpański akcent w jednej z najpopularniejszych grillowanych przekąsek, to propozycja na dziś. Szaszłyki z indyka z kiełbasą chorizo to idealnie zbilansowanie smaków i aromatów. Lekko pikantne kiełbaski chorizo znakomicie uzupełniają się z łagodnym i jędrnym indykiem, a całość dopełnia pyszna, grillowana cebulka. Chorizo to typowa hiszpańska kiełbasa wytwarzana z wieprzowiny. Jest bardzo charakterystyczna i rozpoznawalna wśród innych hiszpańskich specjałów, ze względu na swój mocny zapach i ostry paprykowy posmak. Co ciekawe, w hiszpańskim slangu słowo chorizo oznacza tyle, co złodziej i możesz być pewna, że szaszłyki z dodatkiem tej pysznej kiełbasy skradną twoje serce. Wystarczy, że odpowiednio wcześniej zamarynujesz kawałki indyka, a następnie nabijesz je na patyczki, przekładając cząstkami cebuli i grubszymi plasterkami chorizo. Gotowe szaszłyki grilluj po 5-6 minut z każdej strony i podawaj z dipem jogurtowym lub pomidorową salsą.