Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 plaster

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę średniej wielkości i wymieszać z sosem BBQ, papryką słodką i wędzoną, solą oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Ostawić do lodówki pod przykryciem na kilka godzin.

Krok 2

Ser pokroić w kostkę, a cebulę w grubsze plastry.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie mięso, ser i cebulę.

Krok 4

Grillować z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej