Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 plaster

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę średniej wielkości i wymieszać z sosem BBQ, papryką słodką i wędzoną, solą oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Ostawić do lodówki pod przykryciem na kilka godzin.

Krok 2

Ser pokroić w kostkę, a cebulę w grubsze plastry.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie mięso, ser i cebulę.

Krok 4

Grillować z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej