Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 plaster

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę średniej wielkości i wymieszać z sosem BBQ, papryką słodką i wędzoną, solą oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Ostawić do lodówki pod przykryciem na kilka godzin.

Krok 2

Ser pokroić w kostkę, a cebulę w grubsze plastry.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie mięso, ser i cebulę.

Krok 4

Grillować z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki drobiowe w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej