
Składniki
350 gramów
1 plaster
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę średniej wielkości i wymieszać z sosem BBQ, papryką słodką i wędzoną, solą oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Ostawić do lodówki pod przykryciem na kilka godzin.
Krok 2
Ser pokroić w kostkę, a cebulę w grubsze plastry.
Krok 3
Na patyczki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie mięso, ser i cebulę.
Krok 4
Grillować z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej