Bakłażanowe łódki z grilla z sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażanowe łódki z grilla z sosem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

10 plastrów

1 sztuka

5 łyżek

2 sztuki

1 garść

1 łyżeczka

5 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany kroję wzdłuż na plastry 0,5 cm, posypuję solą i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól pod wodą. Osuszam i smaruję olejem najpierw z jednej strony. Pomidory kroję w plastry dość grube, ser w paski.

Krok 2

Na rozgrzanym grillu układam plastry bakłażana stroną posmarowaną do dołu. Teraz smaruję olejem górną warstwę bakłażana. Boczek układam na grillu, plastry pomidora też.

Krok 3

Na plastrach bakłażana po usmażeniu rozsmarowuję sos, układam plastry pomidora, na to ser i boczek. Posypuję pieprzem czerwonym, ziołami. Podaję z sosem Hellmanns Burger Chunky i bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej