
Składniki
2 sztuki
10 plastrów
1 sztuka
5 łyżek
2 sztuki
1 garść
1 łyżeczka
5 łyżek
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany kroję wzdłuż na plastry 0,5 cm, posypuję solą i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól pod wodą. Osuszam i smaruję olejem najpierw z jednej strony. Pomidory kroję w plastry dość grube, ser w paski.
Krok 2
Na rozgrzanym grillu układam plastry bakłażana stroną posmarowaną do dołu. Teraz smaruję olejem górną warstwę bakłażana. Boczek układam na grillu, plastry pomidora też.
Krok 3
Na plastrach bakłażana po usmażeniu rozsmarowuję sos, układam plastry pomidora, na to ser i boczek. Posypuję pieprzem czerwonym, ziołami. Podaję z sosem Hellmanns Burger Chunky i bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej