Bakłażanowe łódki z grilla z sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażanowe łódki z grilla z sosem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

10 plastrów

1 sztuka

5 łyżek

2 sztuki

1 garść

1 łyżeczka

5 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany kroję wzdłuż na plastry 0,5 cm, posypuję solą i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól pod wodą. Osuszam i smaruję olejem najpierw z jednej strony. Pomidory kroję w plastry dość grube, ser w paski.

Krok 2

Na rozgrzanym grillu układam plastry bakłażana stroną posmarowaną do dołu. Teraz smaruję olejem górną warstwę bakłażana. Boczek układam na grillu, plastry pomidora też.

Krok 3

Na plastrach bakłażana po usmażeniu rozsmarowuję sos, układam plastry pomidora, na to ser i boczek. Posypuję pieprzem czerwonym, ziołami. Podaję z sosem Hellmanns Burger Chunky i bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażanowe łódki z grilla z sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej