Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi
łatwe
1254 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
700 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
250 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę.
Krok 3
Pieczarki i ogórki pokrój w kostkę.
Krok 4
Szczypiorek i pora posiekaj.
Krok 5
Sos zrób przeciskając czosnek przez praskę i mieszając go z majonezem. Przypraw sola i pieprzem.
Krok 6
Pieczarki, jajka i wszystkie warzywa wymieszaj z sosem. Wstaw do lodówki na 0,5 godziny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej