Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi
łatwe
972 osoby zapisały
Składniki
100 gramów
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
700 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
250 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę.
Krok 3
Pieczarki i ogórki pokrój w kostkę.
Krok 4
Szczypiorek i pora posiekaj.
Krok 5
Sos zrób przeciskając czosnek przez praskę i mieszając go z majonezem. Przypraw sola i pieprzem.
Krok 6
Pieczarki, jajka i wszystkie warzywa wymieszaj z sosem. Wstaw do lodówki na 0,5 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej