Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi
łatwe
1531 osób zapisało

Składniki
100 gramów
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
700 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
250 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę.
Krok 3
Pieczarki i ogórki pokrój w kostkę.
Krok 4
Szczypiorek i pora posiekaj.
Krok 5
Sos zrób przeciskając czosnek przez praskę i mieszając go z majonezem. Przypraw sola i pieprzem.
Krok 6
Pieczarki, jajka i wszystkie warzywa wymieszaj z sosem. Wstaw do lodówki na 0,5 godziny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej