Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

50

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

551 osób wydrukowało

Pobierz pdf

972 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

700 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

250 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i wystudź.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 1

Krok 2

Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 2

Krok 3

Pieczarki i ogórki pokrój w kostkę.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 3

Krok 4

Szczypiorek i pora posiekaj.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 4

Krok 5

Sos zrób przeciskając czosnek przez praskę i mieszając go z majonezem. Przypraw sola i pieprzem.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 5

Krok 6

Pieczarki, jajka i wszystkie warzywa wymieszaj z sosem. Wstaw do lodówki na 0,5 godziny.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej