Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

483 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

620 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

700 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

250 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i wystudź.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 1

Krok 2

Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 2

Krok 3

Pieczarki i ogórki pokrój w kostkę.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 3

Krok 4

Szczypiorek i pora posiekaj.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 4

Krok 5

Sos zrób przeciskając czosnek przez praskę i mieszając go z majonezem. Przypraw sola i pieprzem.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 5

Krok 6

Pieczarki, jajka i wszystkie warzywa wymieszaj z sosem. Wstaw do lodówki na 0,5 godziny.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej