Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

55

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

573 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1066 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

700 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

250 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i wystudź.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 1

Krok 2

Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 2

Krok 3

Pieczarki i ogórki pokrój w kostkę.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 3

Krok 4

Szczypiorek i pora posiekaj.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 4

Krok 5

Sos zrób przeciskając czosnek przez praskę i mieszając go z majonezem. Przypraw sola i pieprzem.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 5

Krok 6

Pieczarki, jajka i wszystkie warzywa wymieszaj z sosem. Wstaw do lodówki na 0,5 godziny.

Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z marynowanym tofu
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej