Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi
łatwe
1643 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
250 mililitrów
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
700 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i wystudź.

Krok 2
Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę.

Krok 3
Pieczarki i ogórki pokrój w kostkę.

Krok 4
Szczypiorek i pora posiekaj.

Krok 5
Sos zrób przeciskając czosnek przez praskę i mieszając go z majonezem. Przypraw sola i pieprzem.

Krok 6
Pieczarki, jajka i wszystkie warzywa wymieszaj z sosem. Wstaw do lodówki na 0,5 godziny.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi
Odkryj niezwykłe połączenia smaków dzięki recepturom przygotowanym przez naszych specjalistów! Przed Tobą smaczna sałatka z brokułów i pieczarek marynowanych, którą możesz zaserwować podczas wielu okazji. To danie ma stale rozrastające się grono miłośników. Pora poszerzyć je właśnie o Ciebie! Spróbujesz?
Dla kogo?
Fani grzybów i warzyw z pewnością docenią walory sałatki brokułowej. A może masz w gronie bliskich osoby, które nie przepadają za tymi składnikami? Przyrządź dla nich naszą recepturę na sałatkę, a zobaczysz, jak szybko zmieniają zdanie. Powodzenia!
Na jaką okazję?
Sałatka z brokułem i pieczarkami marynowanymi uświetni każde przyjęcie w gronie najbliższych. Możesz również przyrządzić to danie na codzienną przekąskę i zabrać do pracy. Plusem sałatki jest to, że nie musisz jej podgrzewać, by smakowała doskonale.
Czy wiesz, że?
Z naszą recepturą poradzi sobie każdy. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności i fachu w ręce, by stworzyć kulinarne przysmaki. Popatrz na listę składników, zapoznaj się z naszymi wskazówkami i do dzieła! Czeka Cię prawdziwa uczta smaków z sałatką w roli głównej.
Dla urozmaicenia:
Sałatka z brokułem i pieczarkami doskonale smakuje serwowana ze świeżym pieczywem. Jeżeli masz więcej czasu, to koniecznie upiecz je w domu. Chrupiący chleb czy bułka i pyszna sałatka tworzą najlepsze połączenie, o czym już wkrótce możesz się przekonać. Przyrządź naszą recepturę i podziel się efektami w komentarzu. Czekamy na Twoją opinię. Smacznego!



































