Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi
łatwe
1637 osób zapisało

Składniki
100 gramów
250 mililitrów
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
700 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i wystudź.

Krok 2
Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę.

Krok 3
Pieczarki i ogórki pokrój w kostkę.

Krok 4
Szczypiorek i pora posiekaj.

Krok 5
Sos zrób przeciskając czosnek przez praskę i mieszając go z majonezem. Przypraw sola i pieprzem.

Krok 6
Pieczarki, jajka i wszystkie warzywa wymieszaj z sosem. Wstaw do lodówki na 0,5 godziny.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi
Odkryj niezwykłe połączenia smaków dzięki recepturom przygotowanym przez naszych specjalistów! Przed Tobą smaczna sałatka z brokułów i pieczarek marynowanych, którą możesz zaserwować podczas wielu okazji. To danie ma stale rozrastające się grono miłośników. Pora poszerzyć je właśnie o Ciebie! Spróbujesz?
Dla kogo?
Fani grzybów i warzyw z pewnością docenią walory sałatki brokułowej. A może masz w gronie bliskich osoby, które nie przepadają za tymi składnikami? Przyrządź dla nich naszą recepturę na sałatkę, a zobaczysz, jak szybko zmieniają zdanie. Powodzenia!
Na jaką okazję?
Sałatka z brokułem i pieczarkami marynowanymi uświetni każde przyjęcie w gronie najbliższych. Możesz również przyrządzić to danie na codzienną przekąskę i zabrać do pracy. Plusem sałatki jest to, że nie musisz jej podgrzewać, by smakowała doskonale.
Czy wiesz, że?
Z naszą recepturą poradzi sobie każdy. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności i fachu w ręce, by stworzyć kulinarne przysmaki. Popatrz na listę składników, zapoznaj się z naszymi wskazówkami i do dzieła! Czeka Cię prawdziwa uczta smaków z sałatką w roli głównej.
Dla urozmaicenia:
Sałatka z brokułem i pieczarkami doskonale smakuje serwowana ze świeżym pieczywem. Jeżeli masz więcej czasu, to koniecznie upiecz je w domu. Chrupiący chleb czy bułka i pyszna sałatka tworzą najlepsze połączenie, o czym już wkrótce możesz się przekonać. Przyrządź naszą recepturę i podziel się efektami w komentarzu. Czekamy na Twoją opinię. Smacznego!