
Składniki
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
300 gramów
1 opakowanie
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie sery pokrój w kostkę, a cebulkę w piórka.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 3
Połącz wszystkie składniki sałatki i podawaj z grzankami, np. ziołowymi.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z serem
Makaron i ser tworzą bardzo zgrany duet. Sałatkę makaronową z serami możesz podać zarówno na obiad, podczas przyjęcia, jak i wykorzystać ją jako lunch do pracy. Jako jej bazę możesz użyć makaronu typu penne, kokardki lub muszelki. Do przyrządzenia tej potrawy najlepiej użyć twardych gatunków sera, które z łatwością będą się kroić i ścierać na tarce o grubych oczkach. Dobrze sprawdzi się tu na przykład cheddar, ser gouda, edamski, ementaler czy morski. Wyrazistości sałatce doda twardy ser pleśniowy typu blue, który świetnie wyostrzy jej smak. Warto dodać również odrobinę sera wędzonego np. oscypka. Jeżeli jesteś typowym mięsożercą, dodaj do dania trochę piersi z kurczaka, boczku lub szynki. Całość posyp odrobiną świeżo zmielonego pieprzu i udekoruj natką pietruszki. Sałatkę serwować możesz solo lub z grzankami, na przykład ziołowymi lub czosnkowymi.