
Składniki
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
300 gramów
1 opakowanie
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie sery pokrój w kostkę, a cebulkę w piórka.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 3
Połącz wszystkie składniki sałatki i podawaj z grzankami, np. ziołowymi.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z serem
Makaron i ser tworzą bardzo zgrany duet. Sałatkę makaronową z serami możesz podać zarówno na obiad, podczas przyjęcia, jak i wykorzystać ją jako lunch do pracy. Jako jej bazę możesz użyć makaronu typu penne, kokardki lub muszelki. Do przyrządzenia tej potrawy najlepiej użyć twardych gatunków sera, które z łatwością będą się kroić i ścierać na tarce o grubych oczkach. Dobrze sprawdzi się tu na przykład cheddar, ser gouda, edamski, ementaler czy morski. Wyrazistości sałatce doda twardy ser pleśniowy typu blue, który świetnie wyostrzy jej smak. Warto dodać również odrobinę sera wędzonego np. oscypka. Jeżeli jesteś typowym mięsożercą, dodaj do dania trochę piersi z kurczaka, boczku lub szynki. Całość posyp odrobiną świeżo zmielonego pieprzu i udekoruj natką pietruszki. Sałatkę serwować możesz solo lub z grzankami, na przykład ziołowymi lub czosnkowymi.


































