Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

100

1690 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1911 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2076 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

80 gramów

60 gramów

4 sztuki

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską poszatkuj. Ogórka konserwowego pokrój w kostkę, a cebulę drobno posiekaj. Przełóż wszystko do miski.

Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej      - Krok 1

Krok 2

Paprykę, ser żółty i szynkę pokrój w paski. Jaja obierz i pokrój w kostkę. Dodaj wszystko do miski z kapustą.

Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej      - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Wymieszaj sałatkę z sosem. Podawaj posypaną grzankami.

Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej      - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

5

Opinie o przepisie

  • tomasz zieleniewski

    tomasz zieleniewski , 14.05.2019

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuza Wilk

    Zuza Wilk , 28.07.2018

    Halo!Chrzan do sosu???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • anna adamowicz

    anna adamowicz , 21.02.2018

    co z chrzanem????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Zawodniak

    Danuta Zawodniak , 17.05.2017

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Dybek

    Paulina Dybek , 19.05.2016

    wszystko ok, ale co z chrzanem który jest podany w przepisie???

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej      - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej     Sałatka "Szefa" z kapusty pekińskiej

Pyszna, szybka, oryginalna i aromatyczna – tak w skrócie można scharakteryzować sałatkę, którą wam dziś prezentujemy. Sałatka szefa z kapusty pekińskiej łączy w sobie to, co najważniejsze w tego rodzaju daniach, czyli łatwość przyrządzenia i oryginalny smak. Produkty niezbędne do przygotowania posiłku bez trudu kupicie w każdym sklepie spożywczym, dzięki czemu sałatkę możecie serwować niemal zawsze. Dodatek grzanek sprawia, że sałatka może być daniem samym w sobie lub też uzupełnieniem innych posiłków. Smacznego!

Dla kogo?

Sałatka z kapusty pekińskiej to propozycja dla osób zabieganych, które nie poświęcają zbyt dużo czasu aktywnościom kulinarnym.

Na jaką okazję?

Sałatka z kapustą pekińską sprawdzi się praktycznie zawsze. Możecie przygotować ją na śniadanie, jako przekąskę, przystawkę lub dodatek do obiadu. Organizując imprezę, nie zapomnijcie o tym przepisie – przyda się na pewno!

Czy wiesz, że?

Kapusta pekińska pojawiła się na stołach niemal wszystkich krajów za sprawą Chińczyków i Japończyków. To oni rozsławili to warzywo, które dziś uprawiane jest w wielu miejscach na świecie. Kapusta ma także swój pomnik, znajdujący się w chińskim mieście Suzhou.

Dla urozmaicenia:

Sałatka z kapustą pekińską to także doskonała propozycja na drugie śniadanie w pracy. Gotowy sos przelejcie do osobnego pojemnika, a warzywa wymieszajcie z nim tuż przed jedzeniem. Dzięki temu prostemu zabiegowi sałatka zachowa swą chrupką strukturę.