Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
łatwe
7883 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.

Krok 2
Dodaj paprykę i jajka (jedno pozostaw do dekoracji) pokrojone w kostkę oraz odcedzoną kukurydzę.

Krok 3
Pieczarki odlej z zalewy i pokrój drobno. Dodaj do pozostałych składników.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 5
Połącz sałatkę z sosem, przełóż na talerze i udekoruj natką pietruszki oraz cząstkami jajka.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
Szukasz przepisu na pożywną kolację? Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy na pewno przypadnie Ci do gustu. Od samego czytania przepisu zgłodniejesz i pobiegniesz do sklepu po składniki. Bo trudno jej się oprzeć!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy bez sałatek nie mogą żyć. Sałatka z kapustą pekińską z majonezem i kukurydzą jest pełna zdrowych warzyw i sycących jajek. Szybko pozbędziesz się głodu!
Na jaką okazję?
Gdy przychodzą goście lub po prostu masz ochotę na sałatkę. Kapusta pekińska, kukurydza i jajko świetnie się komponują. A goście na pewno wezmą dokładkę!
Czy wiesz, że?
Jeśli chcesz, żeby kapusta była miękka, posól ją i odstaw na kwadrans. Potem odlej sok i dalej postępuj według przepisu.
Dla urozmaicenia
Zimą zamień świeżą paprykę na konserwową. Dzięki temu sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy będzie jeszcze lepsza!




































