Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
łatwe
6974 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.
Krok 2
Dodaj paprykę i jajka (jedno pozostaw do dekoracji) pokrojone w kostkę oraz odcedzoną kukurydzę.
Krok 3
Pieczarki odlej z zalewy i pokrój drobno. Dodaj do pozostałych składników.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.
Krok 5
Połącz sałatkę z sosem, przełóż na talerze i udekoruj natką pietruszki oraz cząstkami jajka.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
Szukasz przepisu na pożywną kolację? Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy na pewno przypadnie Ci do gustu. Od samego czytania przepisu zgłodniejesz i pobiegniesz do sklepu po składniki. Bo trudno jej się oprzeć!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy bez sałatek nie mogą żyć. Sałatka z kapustą pekińską z majonezem i kukurydzą jest pełna zdrowych warzyw i sycących jajek. Szybko pozbędziesz się głodu!
Na jaką okazję?
Gdy przychodzą goście lub po prostu masz ochotę na sałatkę. Kapusta pekińska, kukurydza i jajko świetnie się komponują. A goście na pewno wezmą dokładkę!
Czy wiesz, że?
Jeśli chcesz, żeby kapusta była miękka, posól ją i odstaw na kwadrans. Potem odlej sok i dalej postępuj według przepisu.
Dla urozmaicenia
Zimą zamień świeżą paprykę na konserwową. Dzięki temu sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy będzie jeszcze lepsza!