Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy i jajka | Przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

351

heart
2079 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3720 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7855 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - Krok 1

Krok 2

Dodaj paprykę i jajka (jedno pozostaw do dekoracji) pokrojone w kostkę oraz odcedzoną kukurydzę.

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - Krok 2

Krok 3

Pieczarki odlej z zalewy i pokrój drobno. Dodaj do pozostałych składników.

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - Krok 4

Krok 5

Połącz sałatkę z sosem, przełóż na talerze i udekoruj natką pietruszki oraz cząstkami jajka.

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Krystyna Krusiewicz

    Krystyna Krusiewicz , 10.02.2020

    Sałatka smaczna, lubię kapustę pekińską a w tym wydaniu super. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Nawara Num

    Bozena Nawara Num , 08.02.2020

    Super aplikacja ,wszystko jasno opisane ,bardzo dużo fajnych i szybkich przepisów brawo :-)!!!❤

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Bąk

    Ewa Bąk , 14.04.2017

    Sałatka bardzo dobra. Zagościła u mnie na stałe . Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydząKapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą

Szukasz przepisu na pożywną kolację? Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy na pewno przypadnie Ci do gustu. Od samego czytania przepisu zgłodniejesz i pobiegniesz do sklepu po składniki. Bo trudno jej się oprzeć!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy bez sałatek nie mogą żyć. Sałatka z kapustą pekińską z majonezem i kukurydzą jest pełna zdrowych warzyw i sycących jajek. Szybko pozbędziesz się głodu!

Na jaką okazję?

Gdy przychodzą goście lub po prostu masz ochotę na sałatkę. Kapusta pekińska, kukurydza i jajko świetnie się komponują. A goście na pewno wezmą dokładkę!

Czy wiesz, że?

Jeśli chcesz, żeby kapusta była miękka, posól ją i odstaw na kwadrans. Potem odlej sok i dalej postępuj według przepisu.

Dla urozmaicenia

Zimą zamień świeżą paprykę na konserwową. Dzięki temu sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy będzie jeszcze lepsza!