Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
łatwe
5661 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.
Krok 2
Dodaj paprykę i jajka (jedno pozostaw do dekoracji) pokrojone w kostkę oraz odcedzoną kukurydzę.
Krok 3
Pieczarki odlej z zalewy i pokrój drobno. Dodaj do pozostałych składników.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.
Krok 5
Połącz sałatkę z sosem, przełóż na talerze i udekoruj natką pietruszki oraz cząstkami jajka.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
Szukasz przepisu na pożywną kolację? Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy na pewno przypadnie Ci do gustu. Od samego czytania przepisu zgłodniejesz i pobiegniesz do sklepu po składniki. Bo trudno jej się oprzeć!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy bez sałatek nie mogą żyć. Sałatka z kapustą pekińską z majonezem i kukurydzą jest pełna zdrowych warzyw i sycących jajek. Szybko pozbędziesz się głodu!
Na jaką okazję?
Gdy przychodzą goście lub po prostu masz ochotę na sałatkę. Kapusta pekińska, kukurydza i jajko świetnie się komponują. A goście na pewno wezmą dokładkę!
Czy wiesz, że?
Jeśli chcesz, żeby kapusta była miękka, posól ją i odstaw na kwadrans. Potem odlej sok i dalej postępuj według przepisu.
Dla urozmaicenia
Zimą zamień świeżą paprykę na konserwową. Dzięki temu sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy będzie jeszcze lepsza!