Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
łatwe
7699 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.

Krok 2
Dodaj paprykę i jajka (jedno pozostaw do dekoracji) pokrojone w kostkę oraz odcedzoną kukurydzę.

Krok 3
Pieczarki odlej z zalewy i pokrój drobno. Dodaj do pozostałych składników.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 5
Połącz sałatkę z sosem, przełóż na talerze i udekoruj natką pietruszki oraz cząstkami jajka.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
Szukasz przepisu na pożywną kolację? Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy na pewno przypadnie Ci do gustu. Od samego czytania przepisu zgłodniejesz i pobiegniesz do sklepu po składniki. Bo trudno jej się oprzeć!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy bez sałatek nie mogą żyć. Sałatka z kapustą pekińską z majonezem i kukurydzą jest pełna zdrowych warzyw i sycących jajek. Szybko pozbędziesz się głodu!
Na jaką okazję?
Gdy przychodzą goście lub po prostu masz ochotę na sałatkę. Kapusta pekińska, kukurydza i jajko świetnie się komponują. A goście na pewno wezmą dokładkę!
Czy wiesz, że?
Jeśli chcesz, żeby kapusta była miękka, posól ją i odstaw na kwadrans. Potem odlej sok i dalej postępuj według przepisu.
Dla urozmaicenia
Zimą zamień świeżą paprykę na konserwową. Dzięki temu sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy będzie jeszcze lepsza!