Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
łatwe
7372 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.

Krok 2
Dodaj paprykę i jajka (jedno pozostaw do dekoracji) pokrojone w kostkę oraz odcedzoną kukurydzę.

Krok 3
Pieczarki odlej z zalewy i pokrój drobno. Dodaj do pozostałych składników.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 5
Połącz sałatkę z sosem, przełóż na talerze i udekoruj natką pietruszki oraz cząstkami jajka.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
Szukasz przepisu na pożywną kolację? Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy na pewno przypadnie Ci do gustu. Od samego czytania przepisu zgłodniejesz i pobiegniesz do sklepu po składniki. Bo trudno jej się oprzeć!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy bez sałatek nie mogą żyć. Sałatka z kapustą pekińską z majonezem i kukurydzą jest pełna zdrowych warzyw i sycących jajek. Szybko pozbędziesz się głodu!
Na jaką okazję?
Gdy przychodzą goście lub po prostu masz ochotę na sałatkę. Kapusta pekińska, kukurydza i jajko świetnie się komponują. A goście na pewno wezmą dokładkę!
Czy wiesz, że?
Jeśli chcesz, żeby kapusta była miękka, posól ją i odstaw na kwadrans. Potem odlej sok i dalej postępuj według przepisu.
Dla urozmaicenia
Zimą zamień świeżą paprykę na konserwową. Dzięki temu sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy będzie jeszcze lepsza!