Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy i jajka | Przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

336

2046 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3493 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7663 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - Krok 1

Krok 2

Dodaj paprykę i jajka (jedno pozostaw do dekoracji) pokrojone w kostkę oraz odcedzoną kukurydzę.

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - Krok 2

Krok 3

Pieczarki odlej z zalewy i pokrój drobno. Dodaj do pozostałych składników.

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's.

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - Krok 4

Krok 5

Połącz sałatkę z sosem, przełóż na talerze i udekoruj natką pietruszki oraz cząstkami jajka.

Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Krystyna Krusiewicz

    Krystyna Krusiewicz , 10.02.2020

    Sałatka smaczna, lubię kapustę pekińską a w tym wydaniu super. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Nawara Num

    Bozena Nawara Num , 08.02.2020

    Super aplikacja ,wszystko jasno opisane ,bardzo dużo fajnych i szybkich przepisów brawo :-)!!!❤

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Bąk

    Ewa Bąk , 14.04.2017

    Sałatka bardzo dobra. Zagościła u mnie na stałe . Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydząKapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą

Szukasz przepisu na pożywną kolację? Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy na pewno przypadnie Ci do gustu. Od samego czytania przepisu zgłodniejesz i pobiegniesz do sklepu po składniki. Bo trudno jej się oprzeć!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy bez sałatek nie mogą żyć. Sałatka z kapustą pekińską z majonezem i kukurydzą jest pełna zdrowych warzyw i sycących jajek. Szybko pozbędziesz się głodu!

Na jaką okazję?

Gdy przychodzą goście lub po prostu masz ochotę na sałatkę. Kapusta pekińska, kukurydza i jajko świetnie się komponują. A goście na pewno wezmą dokładkę!

Czy wiesz, że?

Jeśli chcesz, żeby kapusta była miękka, posól ją i odstaw na kwadrans. Potem odlej sok i dalej postępuj według przepisu.

Dla urozmaicenia

Zimą zamień świeżą paprykę na konserwową. Dzięki temu sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy będzie jeszcze lepsza!