Azjatycka kapusta na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka kapusta na parze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 kilograma

1 łyżka

400 gramów

100 gramów

80 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj duże naczynie do gotowania na parze lub koszyk bambusowy. Orzechy nerkowca upraż na patelni aż nabiorą rumianego koloru, następnie lekko posiekaj.

Azjatycka kapusta na parze - Krok 1

Krok 2

Małe kapusty dokładnie umyj pozostawiając je w całości. Lekko osusz i ułóż jedna przy drugiej w przygotowanym naczyniu.

Azjatycka kapusta na parze - Krok 2

Krok 3

Obok kapusty połóż filety z łososia. Całość skrop olejem, dwiema łyżkami sosu sojowego i oprósz przyprawą Knorr. Gotuj na parze pod przykryciem ok 15 minut.

Azjatycka kapusta na parze - Krok 3

Krok 4

W tym czasie imbir obierz, pokrój w cienkie plasterki i następnie w paski. Gotowe danie przełóż lekko na talerz, polej resztą sosu sojowego, posyp paseczkami imbiry oraz orzechami. Podawaj od razu.

Azjatycka kapusta na parze - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Doskonale smakuje z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka kapusta na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka kapusta na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka kapusta na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka kapusta na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka kapusta na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka kapusta na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka kapusta na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka kapusta na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycka kapusta na parzeAzjatycka kapusta na parze

Kuchnię azjatycką kochamy przede wszystkim za bogaty aromat oraz wyrazistość dań. Potrawy te lubią przede wszystkim zwolennicy pikantnych smaków. Jeśli należycie do tej grupy, spróbujcie naszego przepisu na azjatycką kapustę pak choi, gotowaną na parze z filetem z łososia. Orzechy nerkowca nadadzą daniu chrupkości, a sos sojowy wzbogaci je odrobiną pikantności. Co więcej, kapusta na parze nie wymaga wielogodzinnego gotowania. Wystarczy 25 minut, aby zaserwować orientalne danie, które z pewnością skradnie wasze kulinarne serca.

Dla kogo?

Azjatycka kapusta na parze to propozycja dla każdego zwolennika aromatycznych dań z rybą.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na uroczysty obiad. Kapustę przygotujcie także na domową imprezę – zaskoczy wszystkich gości!

Czy wiesz, że?

Z nasion kapusty pak choi, pochodzącej z Azji Wschodniej, wytwarza się olej jadalny. Liście natomiast doskonale nadają się do przygotowania orientalnych dań. Najlepszy smak gwarantują niewielkie główki kapusty, cechujące się delikatnością. Kapustę tę można wyhodować również w Polsce, z dostępnych w sklepach nasion.

Dla urozmaicenia:

Do tego dania idealnym dodatkiem jest ugotowany ryż.