Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO
łatwe
500 osób zapisało
Składniki
300 gramów
100 gramów
70 gramów
80 gramów
50 gramów
2 łyżki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę zmiksuj za pomocą maszynki do mielenia mięsa lub miksera. Dodaj łyżkę śmietany.

Krok 2
Dopraw według uznania solą oraz pieprzem, a także posiekanym koperkiem i sokiem z cytryny.

Krok 3
Masę rybną wymieszaj z jajkiem i formuj w zwilżonych dłoniach małe pulpety (możesz dodać 1 łyżkę bułki tartej jeśli uznasz że farsz jest zbyt rzadki).

Krok 4
Ogórek, pieczarki, grzyby pokrój w drobną kostkę, dodaj do majonezu i dopraw solą, pieprzem i musztardą.

Krok 5
Gotowe pulpeciki układaj na sitku i gotuj na parze ok. 15 minut. Podawaj na talerzu z cząstką cytryny, sosem tatarskim i np. sałatką.


Dobra rada:
Pulpety możesz również przygotować z śmietanowym sosem z pieczarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO
Szukasz ciekawego przepisu na rybne danie? Wypróbuj nasze sprawdzone rybne pulpeciki z sosem tatarskim. Przygotujesz je z białej ryby, może być to dorsz lub mintaj. Wystarczy zmielić ją w zwykłej maszynce do mięsa lub w standardowym mikserze z łyżką śmietany oraz połączyć z jajkiem. Ważne są również odpowiednie przyprawy, które nadadzą pulpetom charakteru. Do ryb szczególnie dobrze pasuje koperek i sok z cytryny, który podkręca smak potrawy. Pulpety gotować możesz na parze lub po prostu w garnku. Wspaniałe danie skomponujesz, jeśli pulpety podasz w towarzystwie ziemniaczanego puree i sosu tatarskiego. To charakterystyczny, lekko ostry i kwaskawy sos, który świetnie komponuje się z daniami rybnymi. Takie pulpety to świetny pomysł na niedrogi obiad dla całej rodziny. Pokochają go wszyscy domownicy, a znajomi, którym je zaserwujesz, będą pytać cię o przepis.