Rybne pulpeciki z sosem tatarskim video przepis - zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

39

154 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

222 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

422 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

70 gramów

80 gramów

50 gramów

2 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę zmiksuj za pomocą maszynki do mielenia mięsa lub miksera. Dodaj łyżkę śmietany.

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Dopraw według uznania solą oraz pieprzem, a także posiekanym koperkiem i sokiem z cytryny.

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Masę rybną wymieszaj z jajkiem i formuj w zwilżonych dłoniach małe pulpety (możesz dodać 1 łyżkę bułki tartej jeśli uznasz że farsz jest zbyt rzadki).

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ogórek, pieczarki, grzyby pokrój w drobną kostkę, dodaj do majonezu i dopraw solą, pieprzem i musztardą.

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Gotowe pulpeciki układaj na sitku i gotuj na parze ok. 15 minut. Podawaj na talerzu z cząstką cytryny, sosem tatarskim i np. sałatką.

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Pulpety możesz również przygotować z śmietanowym sosem z pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEORybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO

Szukasz ciekawego przepisu na rybne danie? Wypróbuj nasze sprawdzone rybne pulpeciki z sosem tatarskim. Przygotujesz je z białej ryby, może być to dorsz lub mintaj. Wystarczy zmielić ją w zwykłej maszynce do mięsa lub w standardowym mikserze z łyżką śmietany oraz połączyć z jajkiem. Ważne są również odpowiednie przyprawy, które nadadzą pulpetom charakteru. Do ryb szczególnie dobrze pasuje koperek i sok z cytryny, który podkręca smak potrawy. Pulpety gotować możesz na parze lub po prostu w garnku. Wspaniałe danie skomponujesz, jeśli pulpety podasz w towarzystwie ziemniaczanego puree i sosu tatarskiego. To charakterystyczny, lekko ostry i kwaskawy sos, który świetnie komponuje się z daniami rybnymi. Takie pulpety to świetny pomysł na niedrogi obiad dla całej rodziny. Pokochają go wszyscy domownicy, a znajomi, którym je zaserwujesz, będą pytać cię o przepis.