Rybne pulpeciki z sosem tatarskim video przepis - zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

41

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

259 osób wydrukowało

Pobierz pdf

500 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

70 gramów

80 gramów

50 gramów

2 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę zmiksuj za pomocą maszynki do mielenia mięsa lub miksera. Dodaj łyżkę śmietany.

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Dopraw według uznania solą oraz pieprzem, a także posiekanym koperkiem i sokiem z cytryny.

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Masę rybną wymieszaj z jajkiem i formuj w zwilżonych dłoniach małe pulpety (możesz dodać 1 łyżkę bułki tartej jeśli uznasz że farsz jest zbyt rzadki).

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ogórek, pieczarki, grzyby pokrój w drobną kostkę, dodaj do majonezu i dopraw solą, pieprzem i musztardą.

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Gotowe pulpeciki układaj na sitku i gotuj na parze ok. 15 minut. Podawaj na talerzu z cząstką cytryny, sosem tatarskim i np. sałatką.

Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Pulpety możesz również przygotować z śmietanowym sosem z pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEORybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO

Szukasz ciekawego przepisu na rybne danie? Wypróbuj nasze sprawdzone rybne pulpeciki z sosem tatarskim. Przygotujesz je z białej ryby, może być to dorsz lub mintaj. Wystarczy zmielić ją w zwykłej maszynce do mięsa lub w standardowym mikserze z łyżką śmietany oraz połączyć z jajkiem. Ważne są również odpowiednie przyprawy, które nadadzą pulpetom charakteru. Do ryb szczególnie dobrze pasuje koperek i sok z cytryny, który podkręca smak potrawy. Pulpety gotować możesz na parze lub po prostu w garnku. Wspaniałe danie skomponujesz, jeśli pulpety podasz w towarzystwie ziemniaczanego puree i sosu tatarskiego. To charakterystyczny, lekko ostry i kwaskawy sos, który świetnie komponuje się z daniami rybnymi. Takie pulpety to świetny pomysł na niedrogi obiad dla całej rodziny. Pokochają go wszyscy domownicy, a znajomi, którym je zaserwujesz, będą pytać cię o przepis.