Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

heart
269 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

190 osób wydrukowało

Pobierz pdf

395 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżki

0.5 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj mięso z ryby. Dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i odrobiną soli.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj pulpeciki i obtocz je w mące.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 2

Krok 3

Zagotuj wodę. Dodaj zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj przez 10 minut.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 3

Krok 4

Do wrzącej zupy delikatnie wkładaj pulpeciki i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 4

Krok 5

Przed podaniem udekoruj zupę tymiankiem, szczypiorkiem oraz kleksem śmietany.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Justyna Orzechowska

    Justyna Orzechowska , 14.12.2018

    dodałam dodatkowo cztery serki topione, wyszło przepysznie :))

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymiZupa cebulowa z pulpecikami rybnymi

Francuski specjał podany z pulpecikami szczególnie przypadnie do gustu osobom lubiącym delikatne dania z rybnym dodatkiem. Prosta do przygotowania, aromatyczna zupa cebulowa, uzupełniona białą rybą, będzie doskonałą propozycją na wstęp do uroczystego obiadu. Aby przyrządzić pulpeciki, zmiksuj rybę blenderem, dodaj do masy jajko, bułkę tartą i przyprawy, m.in. gałkę muszkatołową i pieprz. Sprawdzi się też tymianek, suszona natka pietruszki lub chili. Smak zupy wzbogacisz również, dodając do niej pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, cebulę podsmażoną z cukrem lub świeże zioła, takie jak bazylia czy kolendra, a także młody szpinak. Jako uzupełnienie zupy cebulowej z pulpecikami rybnymi podaj grzanki zapiekane z serem żółtym (np. goudą), pleśniowym lub kozim. Można także serwować ją wytrawnymi włoskimi paluszkami grissini. Zobacz, jak zrobić tę pyszną i elegancką potrawę, która sprawdzi się na wiele okazji. Przygotuj ją według tego sprawdzonego przepisu i koniecznie podziel się z nami swoją opinią.