Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

267 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

190 osób wydrukowało

Pobierz pdf

394 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżki

0.5 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj mięso z ryby. Dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i odrobiną soli.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj pulpeciki i obtocz je w mące.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 2

Krok 3

Zagotuj wodę. Dodaj zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj przez 10 minut.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 3

Krok 4

Do wrzącej zupy delikatnie wkładaj pulpeciki i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 4

Krok 5

Przed podaniem udekoruj zupę tymiankiem, szczypiorkiem oraz kleksem śmietany.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Justyna Orzechowska

    Justyna Orzechowska , 14.12.2018

    dodałam dodatkowo cztery serki topione, wyszło przepysznie :))

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymiZupa cebulowa z pulpecikami rybnymi

Francuski specjał podany z pulpecikami szczególnie przypadnie do gustu osobom lubiącym delikatne dania z rybnym dodatkiem. Prosta do przygotowania, aromatyczna zupa cebulowa, uzupełniona białą rybą, będzie doskonałą propozycją na wstęp do uroczystego obiadu. Aby przyrządzić pulpeciki, zmiksuj rybę blenderem, dodaj do masy jajko, bułkę tartą i przyprawy, m.in. gałkę muszkatołową i pieprz. Sprawdzi się też tymianek, suszona natka pietruszki lub chili. Smak zupy wzbogacisz również, dodając do niej pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, cebulę podsmażoną z cukrem lub świeże zioła, takie jak bazylia czy kolendra, a także młody szpinak. Jako uzupełnienie zupy cebulowej z pulpecikami rybnymi podaj grzanki zapiekane z serem żółtym (np. goudą), pleśniowym lub kozim. Można także serwować ją wytrawnymi włoskimi paluszkami grissini. Zobacz, jak zrobić tę pyszną i elegancką potrawę, która sprawdzi się na wiele okazji. Przygotuj ją według tego sprawdzonego przepisu i koniecznie podziel się z nami swoją opinią.