
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
0.5 łyżki
0.5 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj mięso z ryby. Dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i odrobiną soli.

Krok 2
Z powstałej masy uformuj pulpeciki i obtocz je w mące.

Krok 3
Zagotuj wodę. Dodaj zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj przez 10 minut.

Krok 4
Do wrzącej zupy delikatnie wkładaj pulpeciki i gotuj przez kolejne 5 minut.

Krok 5
Przed podaniem udekoruj zupę tymiankiem, szczypiorkiem oraz kleksem śmietany.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi
Francuski specjał podany z pulpecikami szczególnie przypadnie do gustu osobom lubiącym delikatne dania z rybnym dodatkiem. Prosta do przygotowania, aromatyczna zupa cebulowa, uzupełniona białą rybą, będzie doskonałą propozycją na wstęp do uroczystego obiadu. Aby przyrządzić pulpeciki, zmiksuj rybę blenderem, dodaj do masy jajko, bułkę tartą i przyprawy, m.in. gałkę muszkatołową i pieprz. Sprawdzi się też tymianek, suszona natka pietruszki lub chili. Smak zupy wzbogacisz również, dodając do niej pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, cebulę podsmażoną z cukrem lub świeże zioła, takie jak bazylia czy kolendra, a także młody szpinak. Jako uzupełnienie zupy cebulowej z pulpecikami rybnymi podaj grzanki zapiekane z serem żółtym (np. goudą), pleśniowym lub kozim. Można także serwować ją wytrawnymi włoskimi paluszkami grissini. Zobacz, jak zrobić tę pyszną i elegancką potrawę, która sprawdzi się na wiele okazji. Przygotuj ją według tego sprawdzonego przepisu i koniecznie podziel się z nami swoją opinią.