Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

239 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

380 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżki

0.5 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj mięso z ryby. Dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i odrobiną soli.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj pulpeciki i obtocz je w mące.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 2

Krok 3

Zagotuj wodę. Dodaj zawartość torebki zupy cebulowej Knorr i gotuj przez 10 minut.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 3

Krok 4

Do wrzącej zupy delikatnie wkładaj pulpeciki i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 4

Krok 5

Przed podaniem udekoruj zupę tymiankiem, szczypiorkiem oraz kleksem śmietany.

Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Justyna Orzechowska

    Justyna Orzechowska , 14.12.2018

    dodałam dodatkowo cztery serki topione, wyszło przepysznie :))

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymiZupa cebulowa z pulpecikami rybnymi

Francuski specjał podany z pulpecikami szczególnie przypadnie do gustu osobom lubiącym delikatne dania z rybnym dodatkiem. Prosta do przygotowania, aromatyczna zupa cebulowa, uzupełniona białą rybą, będzie doskonałą propozycją na wstęp do uroczystego obiadu. Aby przyrządzić pulpeciki, zmiksuj rybę blenderem, dodaj do masy jajko, bułkę tartą i przyprawy, m.in. gałkę muszkatołową i pieprz. Sprawdzi się też tymianek, suszona natka pietruszki lub chili. Smak zupy wzbogacisz również, dodając do niej pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, cebulę podsmażoną z cukrem lub świeże zioła, takie jak bazylia czy kolendra, a także młody szpinak. Jako uzupełnienie zupy cebulowej z pulpecikami rybnymi podaj grzanki zapiekane z serem żółtym (np. goudą), pleśniowym lub kozim. Można także serwować ją wytrawnymi włoskimi paluszkami grissini. Zobacz, jak zrobić tę pyszną i elegancką potrawę, która sprawdzi się na wiele okazji. Przygotuj ją według tego sprawdzonego przepisu i koniecznie podziel się z nami swoją opinią.