
Składniki
4 sztuki
null
3 łyżki
null
1 łyżka
0.5 opakowania
0.5 sztuki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojone w kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora zalej wrzącym bulionem Knorra i gotuj 10 minut.
Krok 2
Wsyp groszek i włoszczyznę, gotuj jeszcze 8 minut.
Krok 3
Zabiel śmietaną wymieszaną z mąką, przypraw. Ponownie zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej