
Składniki
600 gramów
8 sztuk
3 sztuki
250 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj filety. Ugotowane filety posyp przyprawą Knorr, natrzyj czosnkiem i włóż do wysmarowanego naczynia żaroodpornego.

Krok 2
Ziemniaki ugotuj, pokrój w plastry i przełóż na filety.

Krok 3
Cebule pokrój w talarki i również ułóż na filetach.

Krok 4
Całość zalej majonezem i zapiecz w piekarniku przez około 20 minut. Danie posyp posiekana zieleniną.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kura zapiekana w majonezie
Planujesz przygotować na obiad smaczne danie z kurą w roli głównej? W takim przypadku poniższy przepis sprawdzi się idealnie. Ugotowane filety z kury posyp równomiernie przyprawą do złocistego kurczaka. Dodatkowo natrzyj je rozgniecionym ząbkiem czosnku, który nada im wyrazistości, a następnie przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Ugotowane ziemniaki pokrojone w plastry ułóż na mięsie. Na nich umieść talarki białej lub żółtej cebuli. Jeśli preferujesz łagodniejsze smaki, sprawdzi się również szalotka. Całość zalej majonezem i zapiecz w piekarniku. Gotowe danie posyp drobno posiekanymi ziołami, np. natką pietruszki lub koperkiem. Dobrym wyborem będzie również świeży szczypiorek. Z kolei jako dodatek sprawdzą się surówki ze świeżych warzyw, np. z czerwonej kapusty lub marchewki. Kurę zapiekaną w majonezie podasz zarówno na codzienny obiad, jak i ten bardziej uroczysty. Mamy nadzieję, że przyrządzanie potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.