
Składniki
600 gramów
8 sztuk
3 sztuki
250 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj filety. Ugotowane filety posyp przyprawą Knorr, natrzyj czosnkiem i włóż do wysmarowanego naczynia żaroodpornego.

Krok 2
Ziemniaki ugotuj, pokrój w plastry i przełóż na filety.

Krok 3
Cebule pokrój w talarki i również ułóż na filetach.

Krok 4
Całość zalej majonezem i zapiecz w piekarniku przez około 20 minut. Danie posyp posiekana zieleniną.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kura zapiekana w majonezie
Planujesz przygotować na obiad smaczne danie z kurą w roli głównej? W takim przypadku poniższy przepis sprawdzi się idealnie. Ugotowane filety z kury posyp równomiernie przyprawą do złocistego kurczaka. Dodatkowo natrzyj je rozgniecionym ząbkiem czosnku, który nada im wyrazistości, a następnie przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Ugotowane ziemniaki pokrojone w plastry ułóż na mięsie. Na nich umieść talarki białej lub żółtej cebuli. Jeśli preferujesz łagodniejsze smaki, sprawdzi się również szalotka. Całość zalej majonezem i zapiecz w piekarniku. Gotowe danie posyp drobno posiekanymi ziołami, np. natką pietruszki lub koperkiem. Dobrym wyborem będzie również świeży szczypiorek. Z kolei jako dodatek sprawdzą się surówki ze świeżych warzyw, np. z czerwonej kapusty lub marchewki. Kurę zapiekaną w majonezie podasz zarówno na codzienny obiad, jak i ten bardziej uroczysty. Mamy nadzieję, że przyrządzanie potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.