Donner Kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Donner Kebab

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

1369 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

236 osób wydrukowało

Pobierz pdf

539 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

40 gramów

100 mililitrów

100 mililitrów

400 gramów

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Dodaj Fix Knorr i odstaw na 20 minut. Cebule pokrój w piórka. Ser zetrzyj.

Donner Kebab - Krok 1

Krok 2

Mięso wraz z cebulą smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do momentu, kiedy się zrumieni, ale będzie nadal soczyste.

Donner Kebab - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos czosnkowy według przepisu na opakowaniu Fix Knorr.

Donner Kebab - Krok 3

Krok 4

Ciepły placek pita posmaruj obficie sosem, faszeruj ciepłym mięsem i surówką z białej kapusty. Podawaj natychmiast, posypane startym serem.

Donner Kebab - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Anna Aydin

    Anna Aydin , 23.07.2015

    Chyba autor nie ma pojęcia czym jest Kebap ( po pierwsze ) Doner ( po drugie ) , ser ? kapusta ? Błagam was ... Doner nie jest ani w picie ani w bułce. jest podawany z pilavem. Durum doner jest to kebap zawinięty.Nigdy z kapustą , surówka z marchwi i cebuli posypane pul biber.Dziękuję , pozdrawiam ze Stambułu. Profesjonaliści ....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Donner KebabDonner Kebab

Tureckie danie, które rozprzestrzeniło się po całej Europie. Jest jednym z najchętniej jedzonych fast foodów. Już sam widok kręcącego się charakterystycznie na rożnie mięsa skutecznie pobudza apetyt. Nazwa pochodzi od tureckiego słowa döner , oznaczającego właśnie obracanie się mięsa. Jednak nie musisz wyjeżdżać do Turcji, aby zjeść smakowitego kebaba. Możesz zrobić to w swoim domu. Do kebaba użyć można baraniny, jednak równie dobry będzie z kurczakiem, a nawet wołowiną. Bardzo ważne jest odpowiednie przyprawienie mięsa. Orientalny smak możesz uzyskać dzięki Fix Kebab. Jeśli chodzi o pieczywo odpowiednie do kebaba, może być to własnej roboty tortilla lub kupiony chleb pita, ale również bułka, którą będziesz mieć pod ręką. Mięso można podać również po prostu na talerzu, otoczone sosami (łagodnymi lub bardziej ostrymi) z dodatkiem frytek. Poczuj smak Bliskiego Wschodu w swoim domu i przygotuj Donner Kebab już dziś.