Donner Kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Donner Kebab

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

1394 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

246 osób wydrukowało

Pobierz pdf

608 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

40 gramów

100 mililitrów

100 mililitrów

400 gramów

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Dodaj Fix Knorr i odstaw na 20 minut. Cebule pokrój w piórka. Ser zetrzyj.

Donner Kebab - Krok 1

Krok 2

Mięso wraz z cebulą smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do momentu, kiedy się zrumieni, ale będzie nadal soczyste.

Donner Kebab - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos czosnkowy według przepisu na opakowaniu Fix Knorr.

Donner Kebab - Krok 3

Krok 4

Ciepły placek pita posmaruj obficie sosem, faszeruj ciepłym mięsem i surówką z białej kapusty. Podawaj natychmiast, posypane startym serem.

Donner Kebab - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Gabriela Greń

    Gabriela Greń , 08.06.2021

    TAK. W mojej wersji kebaba używam pekińskiej kapusty, Dokładam też ogórka i pomidora, Jeśli chodzi o ser owczy - to zdecydowanie nie jego posiłek i pora

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Aydin

    Anna Aydin , 23.07.2015

    Chyba autor nie ma pojęcia czym jest Kebap ( po pierwsze ) Doner ( po drugie ) , ser ? kapusta ? Błagam was ... Doner nie jest ani w picie ani w bułce. jest podawany z pilavem. Durum doner jest to kebap zawinięty.Nigdy z kapustą , surówka z marchwi i cebuli posypane pul biber.Dziękuję , pozdrawiam ze Stambułu. Profesjonaliści ....

    Odpowiedz Odpowiedz
Pamiętaj, żeby być zalogowanym, jeśli chcesz, aby Twój komentarz wziął udział w konkursie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Donner Kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klopsy z mozzarellą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Donner KebabDonner Kebab

Tureckie danie, które rozprzestrzeniło się po całej Europie. Jest jednym z najchętniej jedzonych fast foodów. Już sam widok kręcącego się charakterystycznie na rożnie mięsa skutecznie pobudza apetyt. Nazwa pochodzi od tureckiego słowa döner , oznaczającego właśnie obracanie się mięsa. Jednak nie musisz wyjeżdżać do Turcji, aby zjeść smakowitego kebaba. Możesz zrobić to w swoim domu. Do kebaba użyć można baraniny, jednak równie dobry będzie z kurczakiem, a nawet wołowiną. Bardzo ważne jest odpowiednie przyprawienie mięsa. Orientalny smak możesz uzyskać dzięki Fix Kebab. Jeśli chodzi o pieczywo odpowiednie do kebaba, może być to własnej roboty tortilla lub kupiony chleb pita, ale również bułka, którą będziesz mieć pod ręką. Mięso można podać również po prostu na talerzu, otoczone sosami (łagodnymi lub bardziej ostrymi) z dodatkiem frytek. Poczuj smak Bliskiego Wschodu w swoim domu i przygotuj Donner Kebab już dziś.