Kebab w kajzerce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab w kajzerce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

1441 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

398 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

80 mililitrów

80 mililitrów

8 sztuk

100 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i warzywa pokrój w cienkie plastry. Przyrządź marynatę z oleju słonecznikowego i Fixu Knorr. Mięso włóż do marynaty na 10 minut.

Krok 2

W tym czasie podsmaż warzywa na oleju. Następnie obsmaż mięso i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Z kajzerek zetnij górną część, usuń ze środka białe części bułki i napełnij je przygotowanym farszem. Wierzch posyp tartym serem.

Krok 4

Całość zapiecz w piekarniku, w temperaturze 190°C przez około 15 minut. Podawaj z sosem dołączonym do Fixu Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

1

Opinie o przepisie

  • AsiulaOp

    AsiulaOp , 04.02.2015

    chyba trzeba zacząć od kroku nr 3 ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kebab w kajzerceKebab w kajzerce

Jeśli szukasz prostego rozwiązania na ciepłe danie mięsne, które sprawdzi się na różne okazje, przygotuj kebab w kajzerce. To ciekawa propozycja zarówno na obiad, jak i przekąskę w trakcie przyjęcia. Przygotuj marynatę z przyprawy do kebaba i oleju. Mięso wołowe (najlepiej sprawdzi się polędwica albo rostbef, ale możesz sięgnąć także po antrykot) pokrój w cienkie plastry i zamarynuj, by przesiąknęło smakiem oraz aromatem dodatków. W tym czasie pokrój w paski czerwoną słodką paprykę oraz czerwoną cebulę i podsmaż je. Dobrze będzie pasować także dodatek kapusty pekińskiej. Do warzyw dołącz zamarynowane mięso i usmaż je. Średniej wielkości kajzerki zetnij u góry i wydrąż, napełniając mięsem oraz warzywami. Z wierzchu posyp całość startym żółtym serem. Zapiekaj do momentu, aż bułki i ser się zarumienią. Kebab w kajzerce podawaj z pikantnym ketchupem oraz majonezem. Dobrze będzie pasować do niego surówka z białej kapusty, a także sałatka z pomidorów i cebuli. Spróbuj i podziel się swoją opinią.