Kebab w kajzerce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab w kajzerce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

50

heart
1499 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

479 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1418 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

80 mililitrów

80 mililitrów

8 sztuk

100 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrej jakości mięso wołowe opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w cienkie plastry. Przygotuj marynatę Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr, natrzyj mięso i odstaw na minimum 10 minut, żeby smaki się przegryzły.

Krok 2

Warzywa umyj, pokrój w paski i podsmaż na patelni. Następnie dodaj zamarynowane mięso i usmaż do miękkości, dokładnie łącząc ze sobą wszystkie składniki.

Krok 3

Z kajzerek zetnij górną część, usuń ze środka miąższ i napełnij bułki przygotowanym na patelni mięsno-warzywnym farszem. Domowy kebab w bułce posyp po wierzchu startym na grubych oczkach serem żółtym.

Krok 4

Domowy kebab w bułce kajzerce połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz około 15 minut. Kebab w bułce podawaj z sosem dołączonym do Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie chcesz, by po wyciągnięciu kebabu z piekarnika bułka była zbyt sucha, na dno piekarnika możesz nalać trochę wody. Wytworzy się wtedy para, która sprawi, że pieczywo wciąż będzie rozpływać się w ustach.

1

Opinie o przepisie

  • AsiulaOp

    AsiulaOp , 04.02.2015

    chyba trzeba zacząć od kroku nr 3 ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kebab w kajzerceKebab w kajzerce

Domowy kebab w kajzerce to danie, które z powodzeniem zastąpi klasyczne miejskie fast foody. Ciepła bułka wypełniona mięsno-warzywnym farszem wręcz rozpływa się w ustach i zadowoli nawet najbardziej wybredne kubki smakowe. Tajemnicą smaku kebabu w kajzerce jest dobrej jakości wołowina, przepełniona smakiem marynaty. Jeśli chcesz zgłębić ten efekt mięso możesz zamarynować dzień wcześniej.

Dla kogo?

Domowy kebab w bułce to doskonałe danie dla osób, które szukają alternatywy dla tradycyjnych kebabów z popularnych budek na mieście.

Na jaką okazję?

Kebab domowy w bułce to ciekawa propozycja zarówno na obiad, kolację, jak i przekąskę w trakcie przyjęcia. Podaj go, jeśli Twoi goście lubią dania typu fast food i zawsze wtedy, kiedy lubisz wiedzieć, co masz na talerzu.

Czy wiesz, że?

Żeby wykonać domowy kebab w bułce, wcale nie potrzebujesz wyszukanych składników ani mnóstwa wolnego czasu. Smaczne danie przyrządzisz już w około 45 minut!

Dla urozmaicenia:

Z czym serwować kebab w bułce? Przepis możesz urozmaicić o ulubioną surówkę, np. z białej kapusty lub Colesław. Kebab domowy w bułce polej ulubionym ketchupem – łagodnym albo pikantnym – lub musztardą.