Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
80 mililitrów
80 mililitrów
8 sztuk
100 gramów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dobrej jakości mięso wołowe opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w cienkie plastry. Przygotuj marynatę Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr, natrzyj mięso i odstaw na minimum 10 minut, żeby smaki się przegryzły.
Krok 2
Warzywa umyj, pokrój w paski i podsmaż na patelni. Następnie dodaj zamarynowane mięso i usmaż do miękkości, dokładnie łącząc ze sobą wszystkie składniki.
Krok 3
Z kajzerek zetnij górną część, usuń ze środka miąższ i napełnij bułki przygotowanym na patelni mięsno-warzywnym farszem. Domowy kebab w bułce posyp po wierzchu startym na grubych oczkach serem żółtym.
Krok 4
Domowy kebab w bułce kajzerce połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz około 15 minut. Kebab w bułce podawaj z sosem dołączonym do Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr.
Dobra rada:
Jeśli nie chcesz, by po wyciągnięciu kebabu z piekarnika bułka była zbyt sucha, na dno piekarnika możesz nalać trochę wody. Wytworzy się wtedy para, która sprawi, że pieczywo wciąż będzie rozpływać się w ustach.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kebab w kajzerce
Domowy kebab w kajzerce to danie, które z powodzeniem zastąpi klasyczne miejskie fast foody. Ciepła bułka wypełniona mięsno-warzywnym farszem wręcz rozpływa się w ustach i zadowoli nawet najbardziej wybredne kubki smakowe. Tajemnicą smaku kebabu w kajzerce jest dobrej jakości wołowina, przepełniona smakiem marynaty. Jeśli chcesz zgłębić ten efekt mięso możesz zamarynować dzień wcześniej.
Dla kogo?
Domowy kebab w bułce to doskonałe danie dla osób, które szukają alternatywy dla tradycyjnych kebabów z popularnych budek na mieście.
Na jaką okazję?
Kebab domowy w bułce to ciekawa propozycja zarówno na obiad, kolację, jak i przekąskę w trakcie przyjęcia. Podaj go, jeśli Twoi goście lubią dania typu fast food i zawsze wtedy, kiedy lubisz wiedzieć, co masz na talerzu.
Czy wiesz, że?
Żeby wykonać domowy kebab w bułce, wcale nie potrzebujesz wyszukanych składników ani mnóstwa wolnego czasu. Smaczne danie przyrządzisz już w około 45 minut!
Dla urozmaicenia:
Z czym serwować kebab w bułce? Przepis możesz urozmaicić o ulubioną surówkę, np. z białej kapusty lub Colesław. Kebab domowy w bułce polej ulubionym ketchupem – łagodnym albo pikantnym – lub musztardą.