Kebab w kajzerce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab w kajzerce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

1470 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

444 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1237 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

80 mililitrów

80 mililitrów

8 sztuk

100 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i warzywa pokrój w cienkie plastry. Przyrządź marynatę z oleju słonecznikowego i Fixu Knorr. Mięso włóż do marynaty na 10 minut.

Krok 2

W tym czasie podsmaż warzywa na oleju. Następnie obsmaż mięso i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Z kajzerek zetnij górną część, usuń ze środka białe części bułki i napełnij je przygotowanym farszem. Wierzch posyp tartym serem.

Krok 4

Całość zapiecz w piekarniku, w temperaturze 190°C przez około 15 minut. Podawaj z sosem dołączonym do Fixu Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

1

Opinie o przepisie

  • AsiulaOp

    AsiulaOp , 04.02.2015

    chyba trzeba zacząć od kroku nr 3 ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab w kajzerce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kebab w kajzerceKebab w kajzerce

Jeśli szukasz prostego rozwiązania na ciepłe danie mięsne, które sprawdzi się na różne okazje, przygotuj kebab w kajzerce. To ciekawa propozycja zarówno na obiad, jak i przekąskę w trakcie przyjęcia. Przygotuj marynatę z przyprawy do kebaba i oleju. Mięso wołowe (najlepiej sprawdzi się polędwica albo rostbef, ale możesz sięgnąć także po antrykot) pokrój w cienkie plastry i zamarynuj, by przesiąknęło smakiem oraz aromatem dodatków. W tym czasie pokrój w paski czerwoną słodką paprykę oraz czerwoną cebulę i podsmaż je. Dobrze będzie pasować także dodatek kapusty pekińskiej. Do warzyw dołącz zamarynowane mięso i usmaż je. Średniej wielkości kajzerki zetnij u góry i wydrąż, napełniając mięsem oraz warzywami. Z wierzchu posyp całość startym żółtym serem. Zapiekaj do momentu, aż bułki i ser się zarumienią. Kebab w kajzerce podawaj z pikantnym ketchupem oraz majonezem. Dobrze będzie pasować do niego surówka z białej kapusty, a także sałatka z pomidorów i cebuli. Spróbuj i podziel się swoją opinią.