
Składniki
500 gramów
2 łyżki
2 sztuki
30 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób marynatę, łącząc jogurt, przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę chili oraz czosnek i pieprz.
Krok 2
Pokrój jagnięcinę w kawałki i zamarynuj przez całą noc.
Krok 3
Drewniane patyczki do szaszłyków możesz zamoczyć w wodzie godzinę przed wykorzystaniem.
Krok 4
Cebulę pokrój w plastry i nadziewaj po kolej na patyczki mięso, cebulę i listek limonki.
Krok 5
Smaż szaszłyki na patelni lub grillu, przewracając z boku na bok, aż mięso będzie gotowe. Podawaj np. z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej