
Składniki
500 gramów
2 łyżki
2 sztuki
30 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób marynatę, łącząc jogurt, przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę chili oraz czosnek i pieprz.
Krok 2
Pokrój jagnięcinę w kawałki i zamarynuj przez całą noc.
Krok 3
Drewniane patyczki do szaszłyków możesz zamoczyć w wodzie godzinę przed wykorzystaniem.
Krok 4
Cebulę pokrój w plastry i nadziewaj po kolej na patyczki mięso, cebulę i listek limonki.
Krok 5
Smaż szaszłyki na patelni lub grillu, przewracając z boku na bok, aż mięso będzie gotowe. Podawaj np. z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej