Jagnięce kebaby po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięce kebaby po grecku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
99 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 sztuki

30 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób marynatę, łącząc jogurt, przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę chili oraz czosnek i pieprz.

Krok 2

Pokrój jagnięcinę w kawałki i zamarynuj przez całą noc.

Krok 3

Drewniane patyczki do szaszłyków możesz zamoczyć w wodzie godzinę przed wykorzystaniem.

Krok 4

Cebulę pokrój w plastry i nadziewaj po kolej na patyczki mięso, cebulę i listek limonki.

Krok 5

Smaż szaszłyki na patelni lub grillu, przewracając z boku na bok, aż mięso będzie gotowe. Podawaj np. z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej