Składniki
500 gramów
2 łyżki
2 sztuki
30 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób marynatę, łącząc jogurt, przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę chili oraz czosnek i pieprz.
Krok 2
Pokrój jagnięcinę w kawałki i zamarynuj przez całą noc.
Krok 3
Drewniane patyczki do szaszłyków możesz zamoczyć w wodzie godzinę przed wykorzystaniem.
Krok 4
Cebulę pokrój w plastry i nadziewaj po kolej na patyczki mięso, cebulę i listek limonki.
Krok 5
Smaż szaszłyki na patelni lub grillu, przewracając z boku na bok, aż mięso będzie gotowe. Podawaj np. z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej