Jagnięce kebaby po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięce kebaby po grecku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
99 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 sztuki

30 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób marynatę, łącząc jogurt, przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę chili oraz czosnek i pieprz.

Krok 2

Pokrój jagnięcinę w kawałki i zamarynuj przez całą noc.

Krok 3

Drewniane patyczki do szaszłyków możesz zamoczyć w wodzie godzinę przed wykorzystaniem.

Krok 4

Cebulę pokrój w plastry i nadziewaj po kolej na patyczki mięso, cebulę i listek limonki.

Krok 5

Smaż szaszłyki na patelni lub grillu, przewracając z boku na bok, aż mięso będzie gotowe. Podawaj np. z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej