
Składniki
500 gramów
2 łyżki
2 sztuki
30 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób marynatę, łącząc jogurt, przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę chili oraz czosnek i pieprz.
Krok 2
Pokrój jagnięcinę w kawałki i zamarynuj przez całą noc.
Krok 3
Drewniane patyczki do szaszłyków możesz zamoczyć w wodzie godzinę przed wykorzystaniem.
Krok 4
Cebulę pokrój w plastry i nadziewaj po kolej na patyczki mięso, cebulę i listek limonki.
Krok 5
Smaż szaszłyki na patelni lub grillu, przewracając z boku na bok, aż mięso będzie gotowe. Podawaj np. z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej