Jagnięce kebaby po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięce kebaby po grecku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
99 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 sztuki

30 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób marynatę, łącząc jogurt, przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę chili oraz czosnek i pieprz.

Krok 2

Pokrój jagnięcinę w kawałki i zamarynuj przez całą noc.

Krok 3

Drewniane patyczki do szaszłyków możesz zamoczyć w wodzie godzinę przed wykorzystaniem.

Krok 4

Cebulę pokrój w plastry i nadziewaj po kolej na patyczki mięso, cebulę i listek limonki.

Krok 5

Smaż szaszłyki na patelni lub grillu, przewracając z boku na bok, aż mięso będzie gotowe. Podawaj np. z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skrzydełka z grilla
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej