Jagnięce kebaby po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięce kebaby po grecku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
99 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 sztuki

30 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób marynatę, łącząc jogurt, przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę chili oraz czosnek i pieprz.

Krok 2

Pokrój jagnięcinę w kawałki i zamarynuj przez całą noc.

Krok 3

Drewniane patyczki do szaszłyków możesz zamoczyć w wodzie godzinę przed wykorzystaniem.

Krok 4

Cebulę pokrój w plastry i nadziewaj po kolej na patyczki mięso, cebulę i listek limonki.

Krok 5

Smaż szaszłyki na patelni lub grillu, przewracając z boku na bok, aż mięso będzie gotowe. Podawaj np. z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięce kebaby po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowe steki z grilla
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej