
Składniki
400 gramów
100 gramów
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso z tuńczyka na 4 steki. Posyp przyprawą Knorr, zalej białym winem i skrop paroma kroplami soku z limonki.
Krok 2
Pokrój koper włoski w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, czosnek posiekaj.
Krok 3
Pokrojone składniki dodaj do ryby wraz z bazylią i estragonem, po czym zalej oliwą z oliwek.
Krok 4
Podziel całość na 4 równe porcje. Zawiń każdą z nich w folię aluminiową, tworząc „pakieciki” i ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez około 20 minut, następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej