Tuńczyk z koprem włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z koprem włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso z tuńczyka na 4 steki. Posyp przyprawą Knorr, zalej białym winem i skrop paroma kroplami soku z limonki.

Krok 2

Pokrój koper włoski w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, czosnek posiekaj.

Krok 3

Pokrojone składniki dodaj do ryby wraz z bazylią i estragonem, po czym zalej oliwą z oliwek.

Krok 4

Podziel całość na 4 równe porcje. Zawiń każdą z nich w folię aluminiową, tworząc „pakieciki” i ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez około 20 minut, następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej