Tuńczyk z koprem włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z koprem włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

104 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso z tuńczyka na 4 steki. Posyp przyprawą Knorr, zalej białym winem i skrop paroma kroplami soku z limonki.

Krok 2

Pokrój koper włoski w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, czosnek posiekaj.

Krok 3

Pokrojone składniki dodaj do ryby wraz z bazylią i estragonem, po czym zalej oliwą z oliwek.

Krok 4

Podziel całość na 4 równe porcje. Zawiń każdą z nich w folię aluminiową, tworząc „pakieciki” i ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez około 20 minut, następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej