Tuńczyk z koprem włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z koprem włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

101 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso z tuńczyka na 4 steki. Posyp przyprawą Knorr, zalej białym winem i skrop paroma kroplami soku z limonki.

Krok 2

Pokrój koper włoski w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, czosnek posiekaj.

Krok 3

Pokrojone składniki dodaj do ryby wraz z bazylią i estragonem, po czym zalej oliwą z oliwek.

Krok 4

Podziel całość na 4 równe porcje. Zawiń każdą z nich w folię aluminiową, tworząc „pakieciki” i ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez około 20 minut, następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej