Tuńczyk z koprem włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z koprem włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

104 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso z tuńczyka na 4 steki. Posyp przyprawą Knorr, zalej białym winem i skrop paroma kroplami soku z limonki.

Krok 2

Pokrój koper włoski w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, czosnek posiekaj.

Krok 3

Pokrojone składniki dodaj do ryby wraz z bazylią i estragonem, po czym zalej oliwą z oliwek.

Krok 4

Podziel całość na 4 równe porcje. Zawiń każdą z nich w folię aluminiową, tworząc „pakieciki” i ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez około 20 minut, następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kugel
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej