Tuńczyk z koprem włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tuńczyk z koprem włoskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

101 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso z tuńczyka na 4 steki. Posyp przyprawą Knorr, zalej białym winem i skrop paroma kroplami soku z limonki.

Krok 2

Pokrój koper włoski w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, czosnek posiekaj.

Krok 3

Pokrojone składniki dodaj do ryby wraz z bazylią i estragonem, po czym zalej oliwą z oliwek.

Krok 4

Podziel całość na 4 równe porcje. Zawiń każdą z nich w folię aluminiową, tworząc „pakieciki” i ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez około 20 minut, następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z koprem włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej