Grillowany finger food z kurczakiem, cukinią i sosem cheddar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany finger food z kurczakiem, cukinią i sosem cheddar

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 garść

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój na plastry około 2 cm grubości. Natrzyj przyprawą do warzyw, solą i skrop olejem. Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj z obydwu stron do miękkości.

Krok 2

Kurczaka pokrój na mniejsze plastry, natrzyj przyprawą do drobiu, posól i skrop olejem. Odstaw na 30 minut. Ułóż na rozgrzanym ruszcie (tacce grillowej) i opiekaj z każdej strony, aż mięso stanie się rumiane (łącznie około 10-12 minut).

Krok 3

Oczyszczoną paprykę pokrój na talarki, a cebulę na cieniutkie półplasterki.

Krok 4

Na cukiniach wykładaj kawałek mięsa, sos cheddar, krążek papryki, cebulę i udekoruj natką. Całość możesz spiąć wykałaczką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany finger food z kurczakiem, cukinią i sosem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany finger food z kurczakiem, cukinią i sosem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany finger food z kurczakiem, cukinią i sosem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany finger food z kurczakiem, cukinią i sosem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany finger food z kurczakiem, cukinią i sosem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany finger food z kurczakiem, cukinią i sosem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany finger food z kurczakiem, cukinią i sosem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany finger food z kurczakiem, cukinią i sosem cheddar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe cheesburgery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej