Jesienna sałatka z pieczarkami i marynowaną dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna sałatka z pieczarkami i marynowaną dynią

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 garść

0.5 sztuki

0.5 słoika

250 gramów

2 łyżki

10 łyżek

2 łyżeczki

1 garść

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mix kasz gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Pieczarki dokładnie oczyszczamy, płuczemy, a następnie kroimy na stosunkowo cienkie plasterki równej grubości (około 2-3 mm). Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy pokrojone pieczarki, zmniejszamy nieco ogień i dodajemy sól. Kiedy pieczarki puszczą wodę zwiększamy ogień i smażymy je (od czasu do czasu mieszając), aż woda całkowicie odparuje, a pieczarki ładnie się zarumienią. Pod koniec smażenia dodajemy 1 łyżeczkę chili oraz drobno posiekane zioła.

Krok 3

Paprykę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.

Krok 4

Orzechy siekamy.

Krok 5

Na półmisek wykładamy naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, doprawiamy solą i pieprzem, polewamy obficie oliwą i posypujemy pozostałym chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna sałatka z pieczarkami i marynowaną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna sałatka z pieczarkami i marynowaną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna sałatka z pieczarkami i marynowaną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna sałatka z pieczarkami i marynowaną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna sałatka z pieczarkami i marynowaną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna sałatka z pieczarkami i marynowaną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna sałatka z pieczarkami i marynowaną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna sałatka z pieczarkami i marynowaną dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej