
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
40 gramów
20 gramów
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę potnij na półplastry i usmaż na patelni.

Krok 2
Po chwili smażenia dodaj orzechy laskowe i pestki dyni. Całość smaż jeszcze 2 minuty, a następnie odstaw do ostudzenia.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, koniakiem, olejem z pestek winogron i olejem z pestek dyni.

Krok 4
Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj odcedzone kawałki dyni ze słoika.

Krok 5
Do sałaty przełóż kiełbasę i usmażone pestki oraz orzechy. Całość wymieszaj i wyjmij na talerz.

Krok 6
Sałatkę polej przygotowanym sosem i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej