Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
40 gramów
20 gramów
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę potnij na półplastry i usmaż na patelni.
Krok 2
Po chwili smażenia dodaj orzechy laskowe i pestki dyni. Całość smaż jeszcze 2 minuty, a następnie odstaw do ostudzenia.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, koniakiem, olejem z pestek winogron i olejem z pestek dyni.
Krok 4
Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj odcedzone kawałki dyni ze słoika.
Krok 5
Do sałaty przełóż kiełbasę i usmażone pestki oraz orzechy. Całość wymieszaj i wyjmij na talerz.
Krok 6
Sałatkę polej przygotowanym sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej