Sałatka z dyni marynowanej - z olejem z pestek dyni | Przepisy.pl pixel

Sałatka z dyni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

40 gramów

20 gramów

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę potnij na półplastry i usmaż na patelni.

Sałatka z dyni - Krok 1

Krok 2

Po chwili smażenia dodaj orzechy laskowe i pestki dyni. Całość smaż jeszcze 2 minuty, a następnie odstaw do ostudzenia.

Sałatka z dyni - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, koniakiem, olejem z pestek winogron i olejem z pestek dyni.

Sałatka z dyni - Krok 3

Krok 4

Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj odcedzone kawałki dyni ze słoika.

Sałatka z dyni - Krok 4

Krok 5

Do sałaty przełóż kiełbasę i usmażone pestki oraz orzechy. Całość wymieszaj i wyjmij na talerz.

Sałatka z dyni - Krok 5

Krok 6

Sałatkę polej przygotowanym sosem i podawaj.

Sałatka z dyni - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z dyniSałatka z dyni

Kiełbasę potnij na półplastry i usmaż na patelni.