Sałatka serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka serowa

Autor: Beata Dembowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

0.5 kilograma

1 opakowanie

10 plastrów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie wyjmujemy ananasa z puszki i wszystko kroimy w kostkę. Szynkę w słupki lub w kosteczkę jak wygodniej.

Krok 2

Następnie czosnek ścieramy na tarce o malutkich oczkach lub drobno siekamy. Dodajemy sól, pieprz oraz majonez.

Krok 3

Wszystko razem mieszamy, żeby sałatka była bardziej rzadsza dodajemy pozostały sos z ananasa. Nada on słodki smak. W tej sałatce o to chodzi ma być słodko-ostra lub pikantna. Polecam i życzę smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej