Sałatka serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka serowa

Autor: Beata Dembowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

0.5 kilograma

1 opakowanie

10 plastrów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie wyjmujemy ananasa z puszki i wszystko kroimy w kostkę. Szynkę w słupki lub w kosteczkę jak wygodniej.

Krok 2

Następnie czosnek ścieramy na tarce o malutkich oczkach lub drobno siekamy. Dodajemy sól, pieprz oraz majonez.

Krok 3

Wszystko razem mieszamy, żeby sałatka była bardziej rzadsza dodajemy pozostały sos z ananasa. Nada on słodki smak. W tej sałatce o to chodzi ma być słodko-ostra lub pikantna. Polecam i życzę smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Naleśniki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej