
Składniki
25 gramów
0.5 opakowania
25 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy stek z karkówki. W misce przygotowujemy marynatę z przyprawą do karkówki. Obtaczamy mięso w marynacie i pozostawiamy do zamarynowania na pół godziny. Na patelni mocno rozgrzewamy olej i obsmażamy plaster mięsa z obu stron. Dusimy jeszcze pod przykryciem 5-8 minut.
Krok 2
Przygotowujemy sos sałatkowy.
Krok 3
Stek kroimy w kostkę.
Krok 4
Mieszamy wszystkie składniki i podajemy.

Dobra rada:
Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej