
Składniki
25 gramów
0.5 opakowania
25 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy stek z karkówki. W misce przygotowujemy marynatę z przyprawą do karkówki. Obtaczamy mięso w marynacie i pozostawiamy do zamarynowania na pół godziny. Na patelni mocno rozgrzewamy olej i obsmażamy plaster mięsa z obu stron. Dusimy jeszcze pod przykryciem 5-8 minut.
Krok 2
Przygotowujemy sos sałatkowy.
Krok 3
Stek kroimy w kostkę.
Krok 4
Mieszamy wszystkie składniki i podajemy.

Dobra rada:
Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej