Sałatka z karkówką i kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z karkówką i kiełkami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

0.5 opakowania

25 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy stek z karkówki. W misce przygotowujemy marynatę z przyprawą do karkówki. Obtaczamy mięso w marynacie i pozostawiamy do zamarynowania na pół godziny. Na patelni mocno rozgrzewamy olej i obsmażamy plaster mięsa z obu stron. Dusimy jeszcze pod przykryciem 5-8 minut.

Krok 2

Przygotowujemy sos sałatkowy.

Krok 3

Stek kroimy w kostkę.

Krok 4

Mieszamy wszystkie składniki i podajemy.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej