Sałatka z karkówką i kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z karkówką i kiełkami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

25 gramów

3 łyżki

0.5 opakowania

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy stek z karkówki. W misce przygotowujemy marynatę z przyprawą do karkówki. Obtaczamy mięso w marynacie i pozostawiamy do zamarynowania na pół godziny. Na patelni mocno rozgrzewamy olej i obsmażamy plaster mięsa z obu stron. Dusimy jeszcze pod przykryciem 5-8 minut.

Krok 2

Przygotowujemy sos sałatkowy.

Krok 3

Stek kroimy w kostkę.

Krok 4

Mieszamy wszystkie składniki i podajemy.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej