Sałatka z karkówką i kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z karkówką i kiełkami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

0.5 opakowania

25 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy stek z karkówki. W misce przygotowujemy marynatę z przyprawą do karkówki. Obtaczamy mięso w marynacie i pozostawiamy do zamarynowania na pół godziny. Na patelni mocno rozgrzewamy olej i obsmażamy plaster mięsa z obu stron. Dusimy jeszcze pod przykryciem 5-8 minut.

Krok 2

Przygotowujemy sos sałatkowy.

Krok 3

Stek kroimy w kostkę.

Krok 4

Mieszamy wszystkie składniki i podajemy.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z karkówką i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej