
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z serka biało-czerwonego zrobić kuleczki
Krok 2
Sałatę lodową rwiemy na kawałki układamy w naczyniu prostokątnym, następnie układamy kuleczki sera, robimy dekoracje z pomidora, papryki posypujemy szczypiorkiem.
Krok 3
Robimy sos według przepisu znajdującego się na opakowaniu polewamy sałatkę ,smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej