Sałatka cebulowo-winogronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cebulowo-winogronowa

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 szczypty

1 pęczek

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka myjemy,osuszamy i wraz ze skórką kroimy w dużą kostkę.Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki.Winogrona myjemy i osuszamy.Przekrawamy na pół i usuwamy pestki.

Krok 2

Koperek myjemy,osuszamy i drobno siekamy.Mieszamy z jogurtem.Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Owoce mieszamy z cebulą i polewamy sosem jogurtowym.Ewentualnie jeszcze doprawiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińska sałatka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej