Sałatka cebulowo-winogronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cebulowo-winogronowa

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 szczypty

1 pęczek

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka myjemy,osuszamy i wraz ze skórką kroimy w dużą kostkę.Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki.Winogrona myjemy i osuszamy.Przekrawamy na pół i usuwamy pestki.

Krok 2

Koperek myjemy,osuszamy i drobno siekamy.Mieszamy z jogurtem.Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Owoce mieszamy z cebulą i polewamy sosem jogurtowym.Ewentualnie jeszcze doprawiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej