
Składniki
3 sztuki
3 szczypty
1 pęczek
2 sztuki
3 sztuki
1 opakowanie
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka myjemy,osuszamy i wraz ze skórką kroimy w dużą kostkę.Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki.Winogrona myjemy i osuszamy.Przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
Krok 2
Koperek myjemy,osuszamy i drobno siekamy.Mieszamy z jogurtem.Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Owoce mieszamy z cebulą i polewamy sosem jogurtowym.Ewentualnie jeszcze doprawiamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej