
Składniki
3 sztuki
3 szczypty
1 pęczek
2 sztuki
3 sztuki
1 opakowanie
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka myjemy,osuszamy i wraz ze skórką kroimy w dużą kostkę.Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki.Winogrona myjemy i osuszamy.Przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
Krok 2
Koperek myjemy,osuszamy i drobno siekamy.Mieszamy z jogurtem.Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Owoce mieszamy z cebulą i polewamy sosem jogurtowym.Ewentualnie jeszcze doprawiamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej