Sałatka cebulowo-winogronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cebulowo-winogronowa

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 szczypty

1 pęczek

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka myjemy,osuszamy i wraz ze skórką kroimy w dużą kostkę.Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki.Winogrona myjemy i osuszamy.Przekrawamy na pół i usuwamy pestki.

Krok 2

Koperek myjemy,osuszamy i drobno siekamy.Mieszamy z jogurtem.Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Owoce mieszamy z cebulą i polewamy sosem jogurtowym.Ewentualnie jeszcze doprawiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej