Sałatka cebulowo-winogronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cebulowo-winogronowa

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

15 dekagramów

1 opakowanie

1 pęczek

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka myjemy,osuszamy i wraz ze skórką kroimy w dużą kostkę.Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki.Winogrona myjemy i osuszamy.Przekrawamy na pół i usuwamy pestki.

Krok 2

Koperek myjemy,osuszamy i drobno siekamy.Mieszamy z jogurtem.Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Owoce mieszamy z cebulą i polewamy sosem jogurtowym.Ewentualnie jeszcze doprawiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cebulowo-winogronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej