Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku
łatwe
229 osób zapisało
Składniki
5 łyżek
1 szczypta
2 sztuki
60 dekagramów
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę czyścimy, płuczemy i cienko szatkujemy. Następnie wkładamy do rondla, wlewamy pół szklanki wody, dodajemy kostkę Knorr i gotujemy na pół miękko.
Krok 2
Kapustę odparowujemy z wody, studzimy, dodajemy cukier, olej, sok z cytryny, koncentrat pomidorowy i starte na tarce jabłka.
Krok 3
Cebule drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki dobrze mieszamy, wkładamy do salaterki i posypujemy zieleniną do dekoracji.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej