Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku
łatwe
231 osób zapisało

Składniki
5 łyżek
1 szczypta
2 sztuki
60 dekagramów
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę czyścimy, płuczemy i cienko szatkujemy. Następnie wkładamy do rondla, wlewamy pół szklanki wody, dodajemy kostkę Knorr i gotujemy na pół miękko.

Krok 2
Kapustę odparowujemy z wody, studzimy, dodajemy cukier, olej, sok z cytryny, koncentrat pomidorowy i starte na tarce jabłka.

Krok 3
Cebule drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki dobrze mieszamy, wkładamy do salaterki i posypujemy zieleniną do dekoracji.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej