Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

170 osób wydrukowało

Pobierz pdf

230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

2 sztuki

60 dekagramów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę czyścimy, płuczemy i cienko szatkujemy. Następnie wkładamy do rondla, wlewamy pół szklanki wody, dodajemy kostkę Knorr i gotujemy na pół miękko.

Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - Krok 1

Krok 2

Kapustę odparowujemy z wody, studzimy, dodajemy cukier, olej, sok z cytryny, koncentrat pomidorowy i starte na tarce jabłka.

Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - Krok 2

Krok 3

Cebule drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki dobrze mieszamy, wkładamy do salaterki i posypujemy zieleniną do dekoracji.

Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańskuSałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku

Kapustę czyścimy, płuczemy i cienko szatkujemy. Następnie wkładamy do rondla, wlewamy pół szklanki wody, dodajemy kostkę Knorr i gotujemy na pół miękko.