
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
1 szczypta
1 opakowanie
500 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i pokrój w ósemki.
Krok 3
Pomidory pokrój w kostkę, a szczypiorek posiekaj.
Krok 4
Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.
Krok 5
Wymieszaj warzywa w dużej misce, następnie ułóż jajka i oprósz całość świeżo mielony pieprzem. Przed podanie polej sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej