Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

500 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i pokrój w ósemki.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę, a szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 5

Wymieszaj warzywa w dużej misce, następnie ułóż jajka i oprósz całość świeżo mielony pieprzem. Przed podanie polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej