Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

500 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i pokrój w ósemki.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę, a szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 5

Wymieszaj warzywa w dużej misce, następnie ułóż jajka i oprósz całość świeżo mielony pieprzem. Przed podanie polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej