Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

500 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i pokrój w ósemki.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę, a szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 5

Wymieszaj warzywa w dużej misce, następnie ułóż jajka i oprósz całość świeżo mielony pieprzem. Przed podanie polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej