Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

500 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i pokrój w ósemki.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę, a szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 5

Wymieszaj warzywa w dużej misce, następnie ułóż jajka i oprósz całość świeżo mielony pieprzem. Przed podanie polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej