
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
1 szczypta
1 opakowanie
500 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i pokrój w ósemki.
Krok 3
Pomidory pokrój w kostkę, a szczypiorek posiekaj.
Krok 4
Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym Knorr.
Krok 5
Wymieszaj warzywa w dużej misce, następnie ułóż jajka i oprósz całość świeżo mielony pieprzem. Przed podanie polej sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej