
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.4 kilograma
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Winogrona kroimy na pół i wyciągamy pestki.
Krok 2
Ser kroimy w kostkę i dokładamy do winogron oraz odsączonej kukurydzy.
Krok 3
Dodajemy majonez z jogurtem i delikatnie mieszamy. Nie stosujemy żadnych przypraw!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej