
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.4 kilograma
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Winogrona kroimy na pół i wyciągamy pestki.
Krok 2
Ser kroimy w kostkę i dokładamy do winogron oraz odsączonej kukurydzy.
Krok 3
Dodajemy majonez z jogurtem i delikatnie mieszamy. Nie stosujemy żadnych przypraw!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej