Lekka sałatka kolorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka kolorowa

Autor: Izabella Skręty

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.4 kilograma

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Winogrona kroimy na pół i wyciągamy pestki.

Krok 2

Ser kroimy w kostkę i dokładamy do winogron oraz odsączonej kukurydzy.

Krok 3

Dodajemy majonez z jogurtem i delikatnie mieszamy. Nie stosujemy żadnych przypraw!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej