Czosnkowo-pomidorowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowo-pomidorowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

6 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrany czosnek pokrój w plasterki. Obrane pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Czosnek zeszklij na 3 łyżkach oliwy, dodaj pomidory, słodka paprykę, oregano, bazylię i duś 5 minut.

Krok 3

Dołóż 3 porwane kromki Ciabatty, wlej wino i bulion Knorr. Gotuj 20 minut, zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Pozostałe kromki Ciabattę pokrój w kostkę i zrumień na reszcie oleju.

Krok 5

Zupę rozlej do miseczek, posyp posiekana natka i grzankami, a także papryką ostrą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej