Czosnkowo-pomidorowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowo-pomidorowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

6 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrany czosnek pokrój w plasterki. Obrane pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Czosnek zeszklij na 3 łyżkach oliwy, dodaj pomidory, słodka paprykę, oregano, bazylię i duś 5 minut.

Krok 3

Dołóż 3 porwane kromki Ciabatty, wlej wino i bulion Knorr. Gotuj 20 minut, zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Pozostałe kromki Ciabattę pokrój w kostkę i zrumień na reszcie oleju.

Krok 5

Zupę rozlej do miseczek, posyp posiekana natka i grzankami, a także papryką ostrą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chili sin carne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej