Czosnkowo-pomidorowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowo-pomidorowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

6 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrany czosnek pokrój w plasterki. Obrane pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Czosnek zeszklij na 3 łyżkach oliwy, dodaj pomidory, słodka paprykę, oregano, bazylię i duś 5 minut.

Krok 3

Dołóż 3 porwane kromki Ciabatty, wlej wino i bulion Knorr. Gotuj 20 minut, zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Pozostałe kromki Ciabattę pokrój w kostkę i zrumień na reszcie oleju.

Krok 5

Zupę rozlej do miseczek, posyp posiekana natka i grzankami, a także papryką ostrą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowo-pomidorowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z bobem i jajkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej