
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
6 sztuk
1 sztuka
6 łyżek
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrany czosnek pokrój w plasterki. Obrane pomidory pokrój w kostkę.
Krok 2
Czosnek zeszklij na 3 łyżkach oliwy, dodaj pomidory, słodka paprykę, oregano, bazylię i duś 5 minut.
Krok 3
Dołóż 3 porwane kromki Ciabatty, wlej wino i bulion Knorr. Gotuj 20 minut, zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Pozostałe kromki Ciabattę pokrój w kostkę i zrumień na reszcie oleju.
Krok 5
Zupę rozlej do miseczek, posyp posiekana natka i grzankami, a także papryką ostrą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej